אלעזר טמנו
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
115 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
7
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
ק"ג
קמח רגיל
או קמח ללחם
12
גרם
שמרים טריים
50
גרם
סוכר לבן
1/2
כפית
כורכום
600
גרם
מים פושרים
140
גרם
שמן זית
1
כפית
מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. במיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר, שמרים, כורכום ומים, ולשים במהירות נמוכה- בינונית במשך חמש דקות.
  2. מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים מלח. כעבור דקה מוסיפים את השמן זית בכמה פעימות (לא לשפוך הכול בבת אחת אלא להוסיף בארבע נגלות, ובכל נגלה לחכות עד שהשמן נטמע בתערובת).
  3. אחרי שכל השמן נטמע, לשים עוד כחמש דקות עד שהבצק חלק ואחיד.
  4. מעבירים להתפחה בכלי משומן, עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה וחצי).
  5. מחלקים לארבעה חלקים ומעצבים לצורה של פוקאצ'ה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות למשך 12-10 דקות.
  7. ביציאה מהתנור מורחים בשמן זית, ומגישים.