![אלעזר טמנו](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2024/07/18/H1TBYoUd0/H1TBYoUd0_255_917_606_364_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
ק"ג
קמח רגיל
או קמח ללחם
12
גרם
שמרים טריים
50
גרם
סוכר לבן
1/2
כפית
כורכום
600
גרם
מים פושרים
140
גרם
שמן זית
1
כפית
מלח
:רשימת קניות עבור המתכון
מתכון לדאבו (לחם אתיופי)
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/s1e1ooiuaאופן ההכנה:
- במיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר, שמרים, כורכום ומים, ולשים במהירות נמוכה- בינונית במשך חמש דקות.
- מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים מלח. כעבור דקה מוסיפים את השמן זית בכמה פעימות (לא לשפוך הכול בבת אחת אלא להוסיף בארבע נגלות, ובכל נגלה לחכות עד שהשמן נטמע בתערובת).
- אחרי שכל השמן נטמע, לשים עוד כחמש דקות עד שהבצק חלק ואחיד.
- מעבירים להתפחה בכלי משומן, עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה וחצי).
- מחלקים לארבעה חלקים ומעצבים לצורה של פוקאצ'ה.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות למשך 12-10 דקות.
- ביציאה מהתנור מורחים בשמן זית, ומגישים.