אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר, שמרים, כורכום ומים, ולשים במהירות נמוכה- בינונית במשך חמש דקות.
- מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים מלח. כעבור דקה מוסיפים את השמן זית בכמה פעימות (לא לשפוך הכול בבת אחת אלא להוסיף בארבע נגלות, ובכל נגלה לחכות עד שהשמן נטמע בתערובת).
- אחרי שכל השמן נטמע, לשים עוד כחמש דקות עד שהבצק חלק ואחיד.
- מעבירים להתפחה בכלי משומן, עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה וחצי).
- מחלקים לארבעה חלקים ומעצבים לצורה של פוקאצ'ה.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות למשך 12-10 דקות.
- ביציאה מהתנור מורחים בשמן זית, ומגישים.