אופן ההכנה:
- שמים את הגריסים בסיר, ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, מסננים, שוטפים ומניחים בצד.
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-20 דקות על להבה נמוכה, עד להשחמה. מדי פעם מערבבים.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומטגנים 10 דקות נוספות.
- מוסיפים את המים ואת הגריסים ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר על פני המרק.
- כשהקצף מפסיק להופיע מתבלים את המרק במלח ובפלפל ומוסיפים את עלי הסלרי. מנמיכים את הלהבה, מכסים באופן חלקי ומבשלים כשעה נוספת.