![מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2023/08/23/rJGs7Uma2/rJGs7Uma2_0_32_981_589_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כוס
גריסים
240 מ"ל
3
כפות
שמן
1
בצל
חתוך לקוביות קטנות
2
תפוחי אדמה
חתוכים לקוביות קטנות
6
פטריות חורש
חתוכות לקוביות קטנות
5-4
כוסות
מים
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
עלי סלרי מגבעול אחד
:רשימת קניות עבור המתכון
אחרי הגשם: מרק פטריות עם גריסים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/s1eqttygnאופן ההכנה:
- שמים את הגריסים בסיר, ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, מסננים, שוטפים ומניחים בצד.
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-20 דקות על להבה נמוכה, עד להשחמה. מדי פעם מערבבים.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומטגנים 10 דקות נוספות.
- מוסיפים את המים ואת הגריסים ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר על פני המרק.
- כשהקצף מפסיק להופיע מתבלים את המרק במלח ובפלפל ומוסיפים את עלי הסלרי. מנמיכים את הלהבה, מכסים באופן חלקי ומבשלים כשעה נוספת.