אופציה מרעננת לכרעי עוף בתנור: מיץ הגזר מעניק מתיקות וצבע, ואפשר להוסיף לתבנית גם תפוחי אדמה, בטטה, דלעת, שורש סלרי או כרשה שייצלו עם העוף ברוטב הגזר.
אופן ההכנה:
- שמים את כל מרכיבי המשרה בשקית גדולה (אפשר "להלביש" את השקית על קערה גדולה, כדי להקל את הפעולה). מצרפים את הכרעיים ומערבבים כך, שיהיו עטופות לגמרי במשרה. קושרים את השקית ומאחסנים במקרר כשעה-שעתיים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מעבירים את הכרעיים והמשרה לתבנית רחבה בעלת דפנות. מורחים את הכרעיים בחמאת הבוטנים, מפזרים את הגזר ויוצקים את מיץ הגזר. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כשעה.
- מסירים את רדיד האלומיניום וצולים כ-10 דקות נוספות, עד שהעוף משחים.