חג שבועות הוא גם חג האפייה והקינוחים - פשטידה, לזנייה, קיש, צלחת גבינות עם לחמים טובים וכמובן משהו מתוק לסיום - הכל הולך, כל עוד יש בזה גבינה. הכנו לכם שלושה מתכונים ללחם עם גבינות, שיהפכו את החג לטעים הרבה יותר, וגם לקינוח מהיר ומושלם בחמש דקות הכנה - מרשים, מצטלם טוב וללא אפייה.
קינוח גבינה בכוסות בחמש דקות הכנה
המצרכים:
לגבינה:
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
1 מיכל גבינת שמנת
1 כפית תמצית וניל
גרידה מלימון אחד
לפירורים:
1/2 חבילת ביסקוויטים
50 גר' חמאה מומסת
לקדאיף:
1 חבילת אטריות קדאיף מוכנות
50 גר' חמאה מומסת
להגשה:
חופן פירות יער קפואים או טריים
אופן ההכנה:
- לפירורים - במעבד מזון מרסקים את הביסקוויטים לפירורים, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב.
- לשערות הקדאיף - מפרידים בידיים בזריזות את אטריות הקדאיף, מוסיפים מיד חמאה מומסת ומערבבים לציפוי אחיד.
- במיקסר מערבלים את השמנת, אבקת הסוכר, האינסטנט פודינג, גבינת השמנת, הוניל וגרידת הלימון במשך כחמש דקות, עד לקבלת בלילה תפוחה ואחידה.
- מעבירים לשקית זילוף ומקררים כחצי שעה.
- לוקחים את כוסות הקינוח ומפזרים את תערובת הביסקוויטים בתחתית, מעל מזלפים את קרם הגבינה ומצפים בפירות, בשערות קדאיף או פירורי ביסקוויטים.
לחם גבינות פיקנטי
המצרכים (ל-4-5 כיכרות לחם בינוניים):
1/2 ק"ג קמח לחם
1/2 ק"ג קמח חיטה מלא
30 גר' שמרים טריים
650 גר' מים בטמפרטורת החדר
3 כפות אורגנו
1 כף פלפל צ'ילי כתוש
1/2 כוס קונפי שום
1 כף מלח
500 גר' גבינת פקורינו או קשקבל
אופן ההכנה:
- במעבד מזון, מערבבים את הקמחים עם השמרים כשתי דקות במהירות גבוהה. מוסיפים מים וממשיכים לערבב עוד 45 דקות במהירות נמוכה.
- מוסיפים קונפי שום, אורגנו, מלח וצ'ילי ומערבבים במהירות גבוהה עוד 6 דקות, עד שנוצר בצק אחיד.
- מעבירים לקערה משומנת. מכסים את הבצק עם שמן ונותנים לו לתפוח כשעה וחצי.
- מקמחים את משטח העבודה בקמח מלא. פותחים את הבצק על המשטח. מפזרים בנדיבות את גבינת הפקורינו או הקשקבל על הבצק, ומשאירים מעט בצד.
- מקפלים את הבצק לשניים לאורכו, חותכים למלבנים בעובי 10 ס"מ ומפזרים מעל את הגבינה מגורדת שהשארנו בצד. נותנים לבצק לתפוח עוד 3/4 שעה מתחת לניילון.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות לחצי שעה.
לחם גבינות קלאסי
המצרכים:
1/2 ק"ג קמח
1/2 שקית שמרים יבשים (שקית קטנה, של 11 גרם), או 1/3 שקית שמרית
1 ביצה
1/2 כוס שמן
מים בטמפרטורת החדר
1/2 2 כפיות מלח
1 כפית גדושה סוכר
250 גר' גבינת פרמזן מגוררת
1 גבינת ברי שלמה
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את השמרים, הקמח, הסוכר השמן והמלח ומוסיפים מים בהדרגה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. לשים עד לקבלת בצק אחיד במרקם נעים.
- מוסיפים 150 גר' פרמזן ונותנים לבצק לתפוח למשך שעה ורבע עד להכפלת גודל הבצק. רצוי לכסות את הקערה ולהתפיח במקום חמים.
- לשים את הבצק ומכינים כיכר לחם כאשר את רוב גבינת הברי מרכזים במרכז כיכר הלחם.
- מורחים את הלחם בביצה טרופה ומוסיפים מעל את יתרת הפרמזן.
- מתפיחים את הבצק למשך חצי שעה ואופים במשך 50 דקות.
לחם ממולא גבינה וזיתים
המצרכים:
3/4 כוס מים פושרים
3/4 כוס חלב פושר
1 כפית סוכר
30 גר' שמרים
3/4 3 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
3 כפות שמן זית
50 גר' חמאה מומסת
300 גר' זיתים שחורים, קצוצים גס
2 כפות עלי טימין קצוצים (לא חובה)
250 גר' גבינת פטה מפוררת
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה מים, חלב, סוכר ושמרים.
- מוסיפים את הקמח, מלח ושמן ולשים את הבצק עד לקבלת מרקם נעים. מוסיפים חמאה ולשים טוב עד לקבלת בצק אחיד. משמנים את הבצק ולאחר מכן מכסים אותו ומתפיחים שעתיים ורבע. מכים בבצק כדי לשטח אותו ומוסיפים את הזיתים. מקמחים ונותנים לו שוב לתפוח.
- לשים את הבצק לצורה של עלה מלבני. מפזרים במרכז את הגבינה ויוצרים כיכר אובלית רחבה במרכז וצרה בקצוות. מניחים בתבנית, מכסים במגבת ומניחים לתפוח כשעה וחצי.
- בעזרת סכין חורצים ארבעה חריצים. מפזרים מעט קמח ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-60 דקות.
המתכונים באדיבות מימי נאמן שייך מתכונאית ומבעלי רשת מאפה נאמן