ריזוטו פטריות
טום אביב
המצרכים:
2 כוסות אורז לבן (אפשר אורז שנשאר מאתמול)
חופן פטריות, חתוכות
שמן זית
2 שיני שום, פרוסות
1/2 כוס יין לבן
100 גר' חמאה
גרידה מלימון אחד
מעט תימין
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את הפטריות, מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את היין, ומצמצמים מספר דקות.
- מוסיפים חצי מכמות החמאה, ומערבבים עד שהחמאה נעלמת.
- מוסיפים את האורז ומערבבים אותו יחד עם הרוטב.
- מוסיפים את גרידת הלימון ואת התימין. מוסיפים את יתרת החמאה, ומערבבים.
אורז מוקפץ עם פרגית
אפרת סיאצ'י
המצרכים (ל-4-5 מנות):
4 כוסות אורז לבן או מלא, מבושל
300-350 גר' פרגיות חתוכות
לתיבול הפרגיות -
1 כף סילאן
1 כף רוטב סויה
1/4 כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
¾ כוס אפונה וגזר, משקית קפואה או מקופסת שימורים
1/2 כוס גרעיני תירס, מקופסת שימורים
לתיבול התבשיל -
3 כפות רוטב סויה
קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מתבלים את הפרגיות בכף סויה, כף סילאן, מלח ופלפל שחור. מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הפרגיות למשך 2-3 דקות מכל צד על להבה בינונית.
- מוסיפים למחבת את האורז המבושל, תירס, אפונה וגזר ומערבבים.
- מתבלים ב-3 כפות רוטב סויה ומעט פלפל שחור, ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3-5 דקות, עד לספיגת כל הטעמים.
אושפילאו צמחוני - אורז בסגנון בוכרי
שאול בן אדרת
המצרכים (ל-8 מנות):
3 כוסות אורז בסמטי
4 כפות שמן
2 כוסות גזר, מגוררים בפומפייה
2 כוסות בצל, מגוררים בפומפייה
1 כפית פפריקה
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
3 כוסות מים
3 כפיות כוסברה טרייה קצוצה
3 כפיות פטרוזיליה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
- בסיר עם שמן מטגנים את הגזר והבצל עד להשחמה.
- מוסיפים את התבלינים והאורז ומטגנים יחד למשך 2 דקות.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה עד לאידוי כל המים, כ-15 דקות.
- מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה קצוצים, מערבבים ומגישים.
אורז עם חזה עוף
אפרת סיאצ'י
המצרכים (ל-3 מנות):
1 כף שמן
1 בצל בינוני, קצוץ
3-2 פרוסות חזה עוף (שניצל), חתוכות לקוביות בגודל של כ-1.5 ס"מ
2 שיני שום, קצוצות או כתושות
2 עגבניות בינוניות, קצוצות
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1/2 1 כוסות אורז
1 כף סילאן או כפית גדושה סוכר
1/3 2 כוסות מים רותחים
מלח
פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים כדקה, תוך ערבוב, עד שהעוף משנה את צבעו ללבן.
- מוסיפים את השום, העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות וקורט מלח ומערבבים. מכסים ומבשלים כחמש דקות, עד שהעגבניות מתרככות מעט.
- מוסיפים את האורז, הסילאן, המים הרותחים, כפית מלח ופלפל שחור ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה למינימום.
- מבשלים במשך 20 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה כעשר דקות נוספות. מערבבים את האורז האדום קלות במזלג, ומגישים.
אורז בסמטי עם גזר
מירי צדוק
המצרכים:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ
3 גזרים, קלופים ומגוררים בפומפייה
1 כוס אורז בסמטי, שטוף היטב
1 כפית מלח
1/2 כפית כורכום, טחון
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 1 כוסות מים
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד שהוא הופך לשקוף.
- מוסיפים את הגזר, מערבבים ומטגנים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים כדקה.
- מוספים את המלח, הכורכום והפלפל, מערבבים ומוסיפים את המים.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים בדיוק 18 דקות. מכבים את האש.
- משאירים את הסיר מכוסה 15 דקות, פותחים, מאווררים עם מזלג ומגישים.