אופן ההכנה:
- מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים, למע המלח, ולשים במהירות הנמוכה ביותר כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
- מוסיפים את המלח, מגבירים את מהירות המיקסר בדרגה אחת ולשים כ-5 דקות נוספות, עד שהבצק הופך לחלק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים אותו במגבת ומתפיחים כ-30 דקות.
- חובטים בבצק כדי להוציא ממנו אוויר. מחלקים אותו ל-20 כדורים שווים (אם יש לכם משקל – משקלו של כל כדור אמור להיות 50 גרם).
- מניחים את הסופגניות במגש מרופד בנייר אפייה ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
- לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-175 מעלות.
- אופים את הסופגניות 12-10 דקות, עד שהן משחימות. מצננים מעט, ממלאים במילוי הרצוי וזורים אבקת סוכר.
איך מכינים מראש?
אפשר להקפיא את כדורי הבצק מיד לאחר עיצובם (הם יישמרו חודש בכלי אטום היטב). לפני הטיגון יש להפשיר אותם בטמפרטורת החדר ולהתפיח עד להכפלת הנפח.
המתכון באדיבות מאפיות "ג'ייקובס" בקרית אונו וברמת השרון