אופן ההכנה:
- מניחים את פילה הדג על תבנית עם העור כלפי מעלה, מברישים בשמן זית ומניחים בצד.
- מסירים מהברוקולי את התפרחות בלבד, מניחים בכלי מתאים למיקרוגל ומוסיפים שתי כפות מים. מאדים בעוצמה מרבית כ-7 דקות.
- מכינים את הרוטב - מערבבים יחד את כל החומרים בקערה קטנה, ומניחים בצד.
- מכינים את קרם הכרובית - מבשלים את הכרובית במי מלח עד שהיא מתרככת לחלוטין (כ-15 דקות). מסננים ומניחים במעבד מזון או בבלנדר. מוסיפים את כל יתר החומרים, ומפעילים עד שנוצרת מחית חלקה.
- מחממים את התנור ומניחים מתחתיו את הדגים, קרוב ככל האפשר. צולים כ-5 דקות תלוי בעובי הדג. אם הפילה עבה מאוד - הופכים וצולים דקה גם את הצד השני (נוגעים בבשר הדג בקצה המזלג - אם הוא לבן ומתפורר, הדג מבושל). כדאי להקפיד לא לצלות יתר על המידה.
- מסדרים את הדג על הצלחת עם קרם הכרובית והברוקולי, ויוצקים עליו ועל הברוקולי מעט מהרוטב. מגישים חם.