עוגת גבינה פירורים קלאסית

המצרכים:
לבצק הפריך - 3 כוסות קמח 1 כוס + 2 כפות סוכר 8 כפות אבקת שקדים / 80 גר' 2 חלמונים 220 גר' חמאה תפוז לגרידה
מצרכים לקרם הגבינה - 2 מיכלים שמנת מתוקה כוס סוכר 2 גביעים של גבינה לבנה 9% 100 גרם אינסטנט פודינג וניל 250 גרם גבינת שמנת 30% לימון עבור הגרידה תפוז עבור הגרידה
1 צפייה בגלריה
מתכוני שבועות
מתכוני שבועות
(צילום: גיל אבירם)
אופן ההכנה:
  1. מניחים את כל המצרכים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומתחילים לעבד במהירות איטית. לאחר מכן מגבירים למהירות בינונית, מעבדים כדקה עד להיווצרות בצק חלק ואחיד.
  2. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר כשעתיים.
  3. מכינים את קרם הגבינה: מקציפים בקערת מיקסר את השמנת והאינסטנט פודינג במהירות גבוהה, עד לקבלת קצפת יציבה.
  4. בקערת מיקסר נוספת מקציפים את הסוכר, הגבינות, גרידת הלימון וגרידת התפוז על מהירות בינונית כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  5. מקפלים את תערובת הגבינות לשמנת המוקצפת לאט לאט עד לקבלת מסה אחידה.
  6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מוציאים את הבצק מהקירור ומחלקים לשני חלקים שווים.
  7. מרפדים את תבנית עוגת הפירורים בשכבת בצק ומהדקים היטב במיוחד בחיבור בין התחתית לרינג. מחוררים את הבצק.
  8. את החלק השני של הבצק מרדדים על נייר אפייה לעובי אחיד (ישמש לפירורים).
  9. מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות ואז מקררים את הבצק.
  10. יוצקים את מלית הגבינה על הבצק האפוי רק אחרי שהתקרר היטב ועד ל-2/3 מגובה התבנית.
  11. לוקחים את הבצק השני, מפוררים ומפזרים מעל קרם הגבינה. מקפיאים כ-4 וחצי שעות, מוציאים מהמקפיא, מוציאים מהתבנית ושומרים בקירור.
המתכון באדיבות מימי נאמן ומאפה נאמן