עוגת גבינה פירורים קלאסית
המצרכים:
לבצק הפריך -
3 כוסות קמח
1 כוס + 2 כפות סוכר
8 כפות אבקת שקדים / 80 גר'
2 חלמונים
220 גר' חמאה
תפוז לגרידה
מצרכים לקרם הגבינה -
2 מיכלים שמנת מתוקה
כוס סוכר
2 גביעים של גבינה לבנה 9%
100 גרם אינסטנט פודינג וניל
250 גרם גבינת שמנת 30%
לימון עבור הגרידה
תפוז עבור הגרידה
אופן ההכנה:
- מניחים את כל המצרכים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומתחילים לעבד במהירות איטית. לאחר מכן מגבירים למהירות בינונית, מעבדים כדקה עד להיווצרות בצק חלק ואחיד.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר כשעתיים.
- מכינים את קרם הגבינה: מקציפים בקערת מיקסר את השמנת והאינסטנט פודינג במהירות גבוהה, עד לקבלת קצפת יציבה.
- בקערת מיקסר נוספת מקציפים את הסוכר, הגבינות, גרידת הלימון וגרידת התפוז על מהירות בינונית כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מקפלים את תערובת הגבינות לשמנת המוקצפת לאט לאט עד לקבלת מסה אחידה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מוציאים את הבצק מהקירור ומחלקים לשני חלקים שווים.
- מרפדים את תבנית עוגת הפירורים בשכבת בצק ומהדקים היטב במיוחד בחיבור בין התחתית לרינג. מחוררים את הבצק.
- את החלק השני של הבצק מרדדים על נייר אפייה לעובי אחיד (ישמש לפירורים).
- מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות ואז מקררים את הבצק.
- יוצקים את מלית הגבינה על הבצק האפוי רק אחרי שהתקרר היטב ועד ל-2/3 מגובה התבנית.
- לוקחים את הבצק השני, מפוררים ומפזרים מעל קרם הגבינה. מקפיאים כ-4 וחצי שעות, מוציאים מהמקפיא, מוציאים מהתבנית ושומרים בקירור.
המתכון באדיבות מימי נאמן ומאפה נאמן