סלט העוף
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
חצי חזה עוף או 1 כוס עוף מוכן, חתוך לנתחים
2
כפות
רוטב סויה רגיל
1
כף
מיונז
1
כפית
חומץ עדין
1
כפית
חרדל
1/2
כפית
פפריקה
פלפל שחור גרוס
1/2
יח'
באגט או לחמנייה
שמן זית
1
יח'
שן שום כתושה
מלח
1/2
יח'
חסת אייסברג קטנה או חסה רגילה
2
יח'
עגבניות בשלות
1/4
יח'
בצל סגול או רגיל
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה שבה תגישו את הסלט את רוטב הסויה, המיונז, החומץ, החרדל, הפפריקה ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  2. חותכים את הבאגט לפרוסות עבות. מחממים במחבת מעט שמן, מוסיפים את פרוסות הבאגט ומתבלים בשום הכתוש, מלח ופלפל. מטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהפרוסת זהובות ופריכות, מוציאים ושומרים בצד. משאירים את המחבת על האש.
  3. אם משתמשים בשאריות עוף מוכן, מחממים אותן מעט במחבת. אם אין שאריות עוף: שוטפים ומייבשים את חזה העוף, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים במחבת עד שהוא מוכן. פורסים או קורעים לנתחים.
  4. מוסיפים את העוף לקערה עם הרוטב.
  5. שוטפים את החסה ומייבשים היטב (הייבוש חשוב כי מים שיישארו על העלים ימהלו את הרוטב ויקלקלו את המרקם הפריך של הסלט). קורעים את העלים היבשים לתוך הקערה עם הרוטב.
  6. פורסים את הבצל לטבעות, חותכים את העגבנייה ומוסיפים אותם לקערה.
  7. מערבבים את הסלט בעזרת קצות האצבעות. מוסיפים את פרוסות הבאגט ואוכלים מיד.