טארט זאת עוגה מופלאה בעיניי. מכינים בצק שהוא די ניטרלי בטעמו ואפשר למלא אותו בכל מה שרוצים - מילוי קר, מילוי אפוי, שוקולדי או עם פירות, בשכבה אחת או אפילו עם חמש שכבות. הפעם החלטתי לשתף אתכם במתכון לטארט שאהוב עליי במיוחד ויש גם טיפים שיעזרו לכם בהכנתו. זה טארט שוקולדי עם קרמל מלוח ואין אחד שלא יתלהב ממנו. במתכון הבא אני ממליצה מאוד לעבוד עם משקל, כזה שניתן למצוא בכל חנות כלי בית, מבלי להמיר את הכמויות לכוסות, כדי שיתקבל מתכון מדויק ומוצלח.

טארט שוקולד וקרמל מלוח

המצרכים:
לקלתית (קוטר 22) - 200 גר' קמח קורט מלח 130 גר' חמאה טבעונית קרה 80 גר' אבקת סוכר 30 גר' קמח שקדים 40 גר' רסק תפוחים
לגנאש קרמל מלוח - 140 גר' סוכר לבן 60 גר' מים 140 גר' קרם קוקוס 180 גר' שוקולד מריר קורט מלח
לקרם שוקולד מוקצף - 250 גר' שוקולד 300 גר' קרם קוקוס או שמנת צמחית
1 צפייה בגלריה
טארט טבעוני
טארט טבעוני
(צילום: דניאל וגנר)
אופן ההכנה:
  1. לקלתית: במעבד מזון מערבבים קמח, קמח שקדים, חמאה ומלח עד לאיחוד. מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים רק עד לאיחוד של הבצק.
  2. משטחים את הבצק למלבן דק ועוטפים בניילון נצמד. מקררים כשעה במקרר.
  3. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  4. מרכיבים את הבצק ברינג או בתבנית פאי (אם מכינים ברינג, מומלץ להבריש אותו לפני ההרכבה בחמאה טבעונית) ואופים אפייה עיוורת: אופים את הקלתית עם משקולות כ-10 דקות, מסירים אותן ואופים עוד כ-8-10 דקות עד להזהבה.
  5. למילוי: מחממים בסיר את הסוכר והמים כ–10 דקות, עד שמתקבל קרמל בצבע כהה.
  6. בינתיים מחממים קרם קוקוס וכשהקרמל מגיע לצבע הרצוי, יוצקים אותו בהדרגה לתוך הסיר, תוך כדי ערבוב. מוסיפים מלח ומערבבים.
  7. מעבירים לקערה עם שוקולד וטורפים.
  8. יוצקים את המילוי על הקלתית ומעבירים להתייצבות של כשעתיים במקרר.
  9. לקרם שוקולד מוקצף: מחממים שוקולד וקרם קוקוס או שמנת צמחית וטורפים עד לאיחוד. מעבירים למקרר להתייצבות של כשעתיים.
  10. כשהקרם יציב, מקציפים אותו ומזלפים על הטארט. במידה והוא קר מדי ומתקשה, מוסיפים מעט חלב בזמן ההקצפה לריכוך.
דניאל וגנר היא קונדיטורית טבעונית, מורה לקונדיטוריה, מתכונאית ויועצת קולינרית. מתמחה במטבח הטבעוני ומפתחת מתכונים לחברות ולמסעדות. לאינסטגרם של דניאל