הישראלים אוהבים סושי. לא קל להכין אותו כמו שצריך - בעיקר כי נחוצים חומרי גלם מעולים ויקרים, אבל מי שמצליח, הופך לכוכב. אספנו רשימה של מסעדות סושי שכדאי לשים לב אליהן, חלקן ממש חדשות. היא לא כוללת כמה ותיקות ומוצלחות, כמו קיוטו או מון, שהיו שם עוד לפני שלמדנו להגיד אינסייד אאוט, אלא מתמקדת בכאלה שאולי עוד לא הכרתם - ושווה לנסות.
מיזומי, כנרת
רק לפני כמה חודשים נפתחה מיזומי בחוף שלדג בכנרת - מעין מסעדת חוף יפנית יוקרתית. למרבה ההפתעה, זה עובד מעולה. המסעדה אלגנטית ויפה וכך גם האוכל שמוגש בה. יש כמה מנות יפניות בסגנון קצת אמריקני, סלטים ומנות ראשונות, אבל רוב התפריט עוסק בסושי, ששם את חומרי הגלם המעולים בקדמת הבמה.
חוף שלדג, מושבת כנרת
קוג׳י, ראש פינה וחיפה
מנחם דקל פתח לפני שנתיים מסעדה יפנית בראש פינה, ולפני זמן קצר פתח את אותה המסעדה גם בחיפה. יש כאן מה שנקרא Fish Butchery, קצביית דגים שבה הדגים מיושנים ומפולטים בקפדנות כדי לשמש במנות המצוינות. בתפריט: מנות הראשונות המבוססות על כל מיני מותססים שנעשים במקום, כמה מנות חמות המבוססות על דגים, כמה באנים מאודים, מגש קצבייה של דגים נאים מפולטים לשלמות, רולים שנעשים בקפדנות, וכמובן ניגירי. יש גם כל מיני מנות המבוססות על פטריית רעמת האריה ופטריית אויסטר שדקל מגדל בעצמו.
החלוצים 32, ראש פינה
סירקין 32 שוק תלפיות, חיפה
Su-Shai, קרית מוצקין
הסושי בוטיק של שי גבאי, כפי שהוא מכנה אותו. מקום קטן עם מעט מקומות ישיבה בחוץ וחלון שדרכו מזמינים ואוספים את האוכל. גבאי, שעבד ב-TYO, חזר במהלך תקופת הקורונה לעיר הולדתו קרית ים והתחיל למכור סושי מהבית - מה שבסופו של דבר הפך למסעדונת ברחוב הראשי של קרית מוצקין. עושים כאן רולים צבעוניים, מושקעים, מחומרי גלם טריים ומעניינים. גבאי הוא קונדיטור בהכשרתו ולכן הוא מגיש גם קפה וכמה קינוחים ומאפים שהוא עושה בעצמו.
גושן 76, קרית מוצקין, כשר
קימיקו, חיפה
המאפיין המרכזי במקום הקטנטן הזה של קובי שנאן בכיכר פריז בחיפה הוא מינימליזם. מגישים כאן תפריט של סשימי וניגירי וזהו, אין רולים, קומבינציות או טריאקי לצורך העניין. אין טונה או לוקוס - כי לא מגישים כאן דגים בסכנת הכחדה. כלי הקרמיקה עבודת יד של רונית ים הם תפאורה משגעת לסושי הפנומנלי, ויש שם תפריט מעניין של סאקה, יינות ובירה יפנית. הכי קרוב ליפן שיש.
סמטת חטיב 4, חיפה
אומה, זכרון יעקב
מטבח פיוז׳ן אסיאתי כשר, שיודע להוציא גם סושי מעולה. התפריט כולל מנות ראשונות המבוססות על דגים נאים שיכולות להתאים לחובבי הז׳אנר, כמה רולים משוגעים עם בוטנים מקורמלים, איולי סלק, גרידת לימון, בצל מטוגן ואפילו סושי עטוף במלפפון במקום אצה. הכול מוגש יפה במבנה היסטורי עם חצר מקסימה, בר ענק וגם גלריה שאפשר לשבת בה ולהשקיף על הכול מלמעלה.
שדרות הנדיב 29, זכרון יעקב, כשר.
דאשי, נתניה
מסעדה יפנית כשרה חדשה שהפיחה רוח חיים עכשווית במדרחוב הוותיק של נתניה. היזמים הם עולים מצרפת, שהקימו מסעדה מוקפדת עם מנות יפות ומדויקות וסושי מעשה ידיו של תומס בלרדי, מי שעומד מאחורי תפריט הסושי במסעדת סלאס המוצלחת ביפו. בתפריט: סשימי בחיתוך יוצא דופן, ניגירי, רולים מעניינים עשויים במיומנות עם חומרי גלם יוצאי דופן כמו ריבת ג׳ינג׳ר, כבד אווז, טריאקי ציפורן, אננס ועוד, וגם רולים מטוגנים שגונבים את הצגה.
הרצל 1 נתניה, כשר.
מינאטו, הרצליה
מסעדה יפנית כשרה וותיקה שצברה לאורך השנים הערכה גדולה בזכות עקביות, צניעות ודיוק, הפועלת כבר כעשור בהרצליה פיתוח ובהמשך גם פתחה סניף בקיסריה. הרולים בסגנון אמריקני עם כל מיני מרכיבים ותוספות, אבל עדיין מדובר בסושי מעודן ומדויק.
המנופים 8, הרצליה פיתוח, כשר.
ג'יה, תל אביב
שף אבנר עראג׳י (דיינינגס לונדון ותל אביב, הרברט סמואל, מול ים) פתח את ג׳יה על חורבות מסעדת יאקימונו, שפעלה 22 שנה במבנה לשימור יפהפה בשדרות רוטשילד. ג׳יה הייתה פתוחה כשנה לפני שפרצה המלחמה, ואז נסגרה לכ-6 חודשים ונפתחה כבר מסעדה יפני מודרני ומינימליסטי, שבו מגישים דגים טריים בלבד בסגנון ניגירי, סשימי, סביצ'ה וטרטר. ג'יה גם הביאה לעיר את ה-Uma nori - רול אצה קריספית שעשה השנה הרבה הייפ בניו יורק.
שדרות רוטשילד 19, תל אביב
גאיג'ין, תל אביב
רק לפני שבועיים נפתחה מסעדת Gaijin ברחוב לילינבלום, וכבר די ברור שזו אחת ממסעדות הסושי הטובות שנפתחו כאן לאחרונה. מאחוריה עומדים אלכסנדר סחנובסקי, מסעדן מנוסה ממוסקבה, ושף גיל-עד דאבוש, בעל רזומה של 19 שנים במטבחים יפניים. גאיג׳ין (כך היפנים מכנים אאוטסיידרים, זרים) היא איזאקאיה מודרנית ומלאת שיק שמגישה תפריט יפני שלא מתחנף מדי לחך הישראלי: יש כמה מנות של בשר, עוף וסלטים, אבל מרכז הכובד הוא על תפריט הסושי. לא תמצאו כאן אינסייד אאוט או קומבינציות, אלא סשימי, ניגירי וטאמאקי, מעין וריאציה של קונוס, ובתרגום חופשי - סושי שאוכלים עם הידיים.
לילינבלום 29, תל אביב
Wat Sang Sushi & More, תל אביב
המסעדה היפנית החדשה של שף וואט סאנג וזוהר שטרך - מעין מסעדת סושי שכונתית נעימה שמגישה עוד כמה דברים חוץ מסושי, באחד האזורים הכי חמים עכשיו בתל אביב מבחינה קולינרית - אזור גן החשמל-לבונטין. יש כאן אגף סושי גדול עם אפשרויות כמו אינסייד אאוט, מאקי, טמאקי, סשימי וניגירי, ועוד כמה דברים קצת יותר מיוחדים כמו צ'יראשי או Battera - סושי דחוס לתבנית מלבנית. הכול עשוי בהקפדה ומוגש אסתטי ויפה.
הרכבת 12, תל אביב
a, תל אביב
אם אתם חולמים על סושי ברמה הגבוהה ביותר, בלי פשרות בחומרי הגלם, עם יצירתיות ללא גבול, אסתטיקה מרהיבה ושירות מחונן, אתם כנראה צריכים להגיע למסעדת a, כלומר אם עוד לא הייתם. שף יובל בן נריה משתמש בטכניקות שונות כדי להעצים ולהבליט טעמים וטקסטורות במנות עם השראה יפנית. יש כאן אגף סושי לא גדול אבל יוצא מן הכלל, דגים נאים בוורסיות שונות, טרטר דג, ניגירי מופלא ורולים שאפשר לקרוא להם מסעירים. סושי חובה.
דרך מנחם בגין 121, עזריאלי שרונה, תל אביב
TYO, תל אביב
יאמה סאן הוא הסושי מאסטר של TYO, מהמסעדות היפניות המרשימות והיפות שיש, במבנה לשימור בנווה צדק. הוא עושה כאן מטבח יפני מסורתי ואלגנטי בהגשה מודרנית ובקצב תל אביבי.
יש בתפריט מנות יפניות משגעות, והרבה דגים נאים בהמון צורות ושילובים מעניינים ומיוחדים. טרטר, טאטאקי, סביצ׳ה, גונקאן, סשימי, טמפורה, ניגירי והמון רולים וקומבינציות. תמצאו כאן סושי משולב בכבד אווז, סרטן ואפילו לובסטר. תוסיפו לזה אלכוהול איכותי, אווירה אש - ויש לכם חוויית סושי מהטובות שאפשר למצוא.
שבזי 58 תל אביב
סאן קיס, ראשון לציון
רופטופ מהמם עם בר ענק ומלא אלכוהולֿ, וייב של מועדון לפעמים ובריכה באמצע, אז מה הוא עושה ברשימת המלצות על סושי? ובכן, אם מתחשק לכן לנסות סושי קצת אחר, לא מתנצל, בועט ולעיתים אף צעקני, אז קחו את עצמכם לסאן קיס. יש כאן ביסים מטריפים של דגים נאים, סשימי וניגירי כמובן, ורולים - חלקם קלאסיים ומוכרים וחלקם משוגעים עם חומרי גלם יוצאי דופן כמו גבינת שמנת, שקדים קלויים, איולי כמהין, שערות קדאיף או אפילו סתם חסה.
משה בקר 3 ראשון לציון
סוהו, ראשון לציון
מקדש הסושי של ראשון לציון ומקום שעל אף הביקורות מראה לכולם מה זאת מסעדה יציבה. יש כאן תפריט אסיאתי שחולש בערך על כל מדינה ביבשת, אבל התכנסנו כדי לדבר על סושי - ורבים הסועדים שמגיעים לסוהו במיוחד בשבילו. יש כאן את כל הסוגים - סושי צעקני עם מיליון טעמים ומרקמים וצבעים, יצירתי ונדיב, במקום שתמיד אפשר לחזור אליו ולדעת שתוכלו לקבל את מה שאתם זוכרים ואוהבים.
משה בקר 15, ראשון לציון
הסושי של נועה, ראשון לציון
הסושי של נועה מוכר ליודעי דבר ומוגש (רק בימים שני עד חמישי) בחצר היפהפייה של בר היין עלמיא. יש כאן תפריט שמציע כמה מנות פתיחה אסיאתיות (וגם כמה פחות אסיאתיות - אבל מעניינות), מגוון דגים נאים וסושי יצירתי אך מעודן. הכול מוגש עם המון השקעה ותשומת לב לפרטים, באווירה אינטימית ונעימה.
אחד העם 6, ראשון לציון
נאומי, יהוד
מסעדה פאן-אסיאתית שמציעה מבחר גדול של סושי וסשימי המבוצעים באופן מוקפד. יש אינסייד אאוט, מאקי וגונקאנמאקי, הסושי האליפטי שבו רצועת נורי עוטפת אורז ועוד הפתעות, לצד סשימי וניגירי, סנדביץ' סושי, טומאקי ורולים קריספיים ומטוגנים, בטמפורה או בציפוי פנקו, שזו חוויית סושי שונה לגמרי - אבל מהנה.
מוהליבר 2, יהוד
מאו סושי, באר יעקב
מה שהתחיל כמיזם משלוחי סושי של שני חברי הילדות מתי ומיכאל, הפך עם הזמן למסעדת סושי מעולה שכל תושבי האזור מכירים. יש כאן סושי קר או חם, שילובי מרקמים, וגם פה ושם טעמים יוצאי דופן כמו סושי עם קארי, חציל מעושן, קריספי תפוח אדמה או פנקו סגול. באר יעקב על מפת הסושי.
קרן היסוד 8, באר יעקב
נאיה, בית נקופה
מסעדת פיוז'ן אסיאתית וכשרה המשקיפה אל הרי ירושלים. התפריט ענק עם המון מנות אסיאתיות מכל הסוגים והארצות, אבל אפשר גם להתמקד רק בסושי המצוין. יש כאן כמה סוגים של ניגירי ואוסומאקי עם האצה בחוץ, והרבה רולים מיוחדים, חלקם קלאסיים וחלקם יקחו אתכם למחוזות קצת יותר הרפתקניים, בשילוב חומרי גלם יוצאי דופן כמו עלי נענע או חמציץ, חלפיניו, קרם כמהין או וואסבי פריך.
מושב בית נקופה, כשר
סופר המזרח, ירושלים
גם זו לא מסעדת סושי קלאסית, שהכניסה אליה נעשית דרך מעין מכולת אסיאתית. בפנים, מלבד תפריט פאן-אסיאתי בחסות מסעדת האם ג'קו סטריט, יש גם מחלקת סושי חמודה שלגמרי שווה ביקור. יש כאן כמה רולים מדגי ים טריים, טרטר של טונה או סלמון, רול מטוגן כמובן, כמה רולים צמחוניים מעולים וניגירי. יש גם כמה מנות סשימי וטרטר שישלימו את התמונה.
בית לחם 34, ירושלים, כשר
טרנזיט, רחובות
מסעדה אסיאתית שמחה, עם סניפים בראשל״צ ועכשיו גם אחד חדש וכשר בבאר יעקב, שמציעה מגוון צלחות מהמטבחים האסיאתיים השונים, במחירים נוחים יחסית ושירות חייכני. התפריט גדול, וכשסוף סוף תגיעו לסושי תגלו מגוון גדול של רולים מעניינים ומקוריים - אם זה רול ענק מוגש בתוך "אמבטיית" פנקו, רול עם גאודה מעושנת וארטישוק או שילובים של פקאן מסוכר, פנקו סלק ובוטנים. ואפשר גם להרכיב לבד. כך או כך - יהיה כיף.
דרך מאיר ויסגל 2 פארק המדע, רחובות
טורו, אשדוד
מסעדת שף אסיאתית כשרה בהובלת שף ירון בן חמו, שמחזיקה סניף נוסף באור יהודה. כדאי לנסות את מחלקת הסושי, שהיא אמנם לא גדולה, אבל מכובדת - רולים שמוגשים בצורה יצירתית ומוקפדת על צלחות יפהפיות.
צה"ל 5 אשדוד, כשר
סולו, אילת
מסעדת סושי קטנה ומעוצבת יפהפה בחזית מלון פליי בלב אזור המלונות באילת, שמשקיפה אל הבריכה. יש כאן מנות ראשונות משמחות שיזרקו אתכם ליפן, אבל גם למקומות נוספים באסיה, בשילוב טעמים של המזרח התיכון, ומבחר ענק וצבעוני של סושי שמתבסס על הדגים המקומיים.
תרשיש 2, אילת
תאיסטורי, אילת
כן כן, סושי במסעדה תאילנדית. כנראה הם לא יכלו להתאפק, ובצדק, כי עושים כאן סושי נהדר. העיצוב עליז בסגנון תאילנדי, ומחלקת הסושי בתפריט מציעה רולים מיוחדים עם רכיבים כמו זוקיני, קרם פרש ושקדים קלויים, וגם רולים קלאסיים, ניגירי וסשימי.
תרשיש 9 אילת