עוגת גבינה יפנית
המצרכים (לתבנית בגודל 20 ס״מ):
למלית העוגה -
240 גר' גבינת שמנת 30%
30 גר' חמאה
75 מ״ל חלב 3%
60 גר' קמח לבן
6 חלמונים מופרדים
6 חלבונים מוקצפים
חצי כפית מיץ לימון
120 גר' סוכר לבן
לקישוט -
אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
- להכנת מלית העוגה - מחממים את התנור ל-150 מעלות – לא במצב טורבו, אלא במצב חימום עליון ותחתון.
- בקערה מתאימה על סיר בן מארי, ממיסים את גבינת השמנת יחד עם החמאה עד לאיחודן.
- מוסיפים את החלב ומערבבים.
- מנפים את הקמח, מערבבים ולבסוף מוסיפים גם את החלמונים.
- במקביל, במיקסר עם וו בלון, מכינים מרנג רך מהחלבונים. מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר לתוך המיקסר, קצת בכל פעם.
- מוסיפים את מיץ הלימון עד לקבלת מרנג לבן, רך ולא יציב מדי.
- מאחדים בין המלית למרנג, ומערבבים את המסה הקלה לתוך הכבדה, ולא להפך. מעבירים שליש מהמרנג למלית הגבינה, ובתנועות קיפול באמצעות לקקן או בסיבובים איטיים עם מטרפה מאחדים לתערובת אחת.
- מוסיפים עוד שליש מהמרנג ומאחדים באותו האופן. את השליש האחרון מאחדים עד לאיחוד מלא, עד שמתקבלת מלית אוורירית ואחידה.
- שלב האפייה - לוקחים סיר או תבנית אטומה בקוטר 20 ס"מ ובגובה של לפחות 8 ס"מ (אני השתמשתי בסיר בקוטר 20 ס"מ ובגובה 9 ס"מ) ומצפים בנייר אפייה את הבסיס ואת דפנות הסיר/התבנית. אפשר להשתמש בקצת חמאה כדי להדביק את נייר האפייה לתבנית/סיר.
- את הסיר/התבנית מניחים בתוך תבנית אפייה וממלאים אותה במים רותחים, כדי שהתנור יתמלא באדים בעת האפייה. אופים בטמפ' של-150 מעלות למשך 30 דקות.
- פותחים את התנור, סופרים 5 שניות ונותנים לכל האדים לצאת. מורידים את הטמפ' ל-110 מעלות ואופים למשך 30 דקות נוספות.
- מעלים את החום שוב ל-150 מעלות ואופים במשך 5-7 דקות נוספות, או עד שהחלק העליון של העוגה משחים קלות.
- לאחר האפייה מוציאים את העוגה ונותנים לה להתקרר כשעה בטמפרטורת החדר.
- הופכים את העוגה בעזרת צלחת - מניחים צלחת על החלק העליון של התבנית/הסיר והופכים את העוגה. לוקחים צלחת נוספת, והופכים שוב כך שהחלק העליון והשזוף של העוגה יהיה כלפי מעלה.