8356531_0_58_980_589_0_large
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
17
(צילום: ירון ברנר)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבלינצ'ס בליני :
2
יח'
ביצים
1
כוס
חלב
1/2
כוס
קמח
1
כף
סוכר
1/4
כפית
מלח
לתערובת פטריות :
100
גרם
פטריות יער
100
גרם
פטריות שמפניון
100
גרם
פטריות שימאג'י
1
יח'
שן שום, קצוצה
2
כפות
חמאה
למטבל שמיר :
צרור שמיר
6
כפות
מיונז
4
כפות
שמנת חמוצה
4
כפות
עירית קצוצה
1
יח'
מלפפון בחומץ, קצוץ דק
1
יח'
שן שום קטנה קצוצה
להגשה :
קליפת לימון מגוררת
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבלינצ'ס - מערבבים את מרכיבי הבליני עד לתערובת אחידה ומעבירים דרך מסננת לקבלת בלילה חלקה. ממיסים קצת חמאה במחבת ויוצקים שלוש כפות מהבלילה. מטגנים כדקה עד להזהבה. הופכים ומטגנים כדקה נוספת.
  2. מכינים את תערובת הפטריות - במחבת משומנת עם חמאה מקפיצים את הפטריות כשלוש דקות, עד להזהבה ואידוי הנוזלים.
  3. מכינים את מטבל השמיר - מערבבים היטב את כל המרכיבים.
  4. הגשה - מניחים כף גדושה של פטריות על הבלינצ'ס, יוצקים מעט ממטבל השמיר ומקשטים בקליפת לימון.