
(צילום: ירון ברנר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבלינצ'ס בליני :
2
יח'
ביצים
1
כוס
חלב
1/2
כוס
קמח
1
כף
סוכר
1/4
כפית
מלח
לתערובת פטריות :
100
גרם
פטריות יער
100
גרם
פטריות שמפניון
100
גרם
פטריות שימאג'י
1
יח'
שן שום, קצוצה
2
כפות
חמאה
למטבל שמיר :
צרור שמיר
6
כפות
מיונז
4
כפות
שמנת חמוצה
4
כפות
עירית קצוצה
1
יח'
מלפפון בחומץ, קצוץ דק
1
יח'
שן שום קטנה קצוצה
להגשה :
קליפת לימון מגוררת
:רשימת קניות עבור המתכון
בלינצ'ס בליני פטריות וטרטור שמיר
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/s1xcuz7ynאופן ההכנה:
- מכינים את הבלינצ'ס - מערבבים את מרכיבי הבליני עד לתערובת אחידה ומעבירים דרך מסננת לקבלת בלילה חלקה. ממיסים קצת חמאה במחבת ויוצקים שלוש כפות מהבלילה. מטגנים כדקה עד להזהבה. הופכים ומטגנים כדקה נוספת.
- מכינים את תערובת הפטריות - במחבת משומנת עם חמאה מקפיצים את הפטריות כשלוש דקות, עד להזהבה ואידוי הנוזלים.
- מכינים את מטבל השמיר - מערבבים היטב את כל המרכיבים.
- הגשה - מניחים כף גדושה של פטריות על הבלינצ'ס, יוצקים מעט ממטבל השמיר ומקשטים בקליפת לימון.