אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
3
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
כוסות
זוקיני
מגורר, עם הקליפה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. סוחטים היטב את הזוקיני המגורר מהנוזלים ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים את הגזר, הבטטה, העירית, השום, הביצים והשמן ומערבבים קלות עד לאיחוד.
  2. מוסיפים את הקמח, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
  3. משמנים קלות מחבת בקוטר 20 ס"מ עם ציפוי מונע הידבקות. משטחים עליה כשליש מהעיסה בשכבה אחידה. מטגנים על להבה בינונית-גבוהה עד להשחמה למטה. מחליקים את הלביבה על צלחת והופכים אותה על המחבת בחזרה, לטיגון הצד השני. מטגנים כמה דקות עד להשחמה, מחליקים על צלחת ומגישים עם טחינה או שמנת חמוצה. חוזרים על הפעולה עם יתר העיסה.
  4. לחלופין, אפשר להכין גם לביבות קטנות: מחממים שמן בגובה 2 ס"מ במחבת גדולה. שמים מהעיסה בשמן החם ומשטחים מעט. מטגנים 3-2 דקות מכל צד ומעבירים לנייר סופג. מגישים עם מעט טחינה או שמנת חמוצה.
המתכון מתוך ספרה החדש של רות סירקיס "חנוכה" בהוצאת ידיעות ספרים