אופן ההכנה:
- משרים את השעועית במים במשך שעתיים. מסננים.
- קוצצים את החלק הירוק של המנגולד. קוצצים גם את הבצל.
- מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את המנגולד ומאדים כ-10 דקות דקות, עד שהמנגולד מתרכך ומאבד מנפחו.
- מוסיפים את השעועית וכוס מים, ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומכסים. מבשלים 20 דקות.
- מוסיפים לסיר את האורז, מיץ הלימון, הפלפל החריף (אם רוצים) ו-2 כוסות מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מכסים את הסיר ומבשלים 40-30 דקות על אש נמוכה.
עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"