מתכונים אורז עם לוביה ומנגולד
כשר
טבעוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
180 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2
כוס
לוביה יבשה
100 גרם
1
צרור
מנגולד
1
בצל
גדול קצוץ
3-2
כפות
שמן זית
מעט
מלח ופלפל שחור גרוס
1
כוס
אורז בסמטי
100 גרם
1-2
כפות
מיץ לימון
אפשרות: פלפל ירוק חריף
פרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. משרים את השעועית במים במשך שעתיים. מסננים.
  2. קוצצים את החלק הירוק של המנגולד. קוצצים גם את הבצל.
  3. מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את המנגולד ומאדים כ-10 דקות דקות, עד שהמנגולד מתרכך ומאבד מנפחו.
  4. מוסיפים את השעועית וכוס מים, ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומכסים. מבשלים 20 דקות.
  5. מוסיפים לסיר את האורז, מיץ הלימון, הפלפל החריף (אם רוצים) ו-2 כוסות מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מכסים את הסיר ומבשלים 40-30 דקות על אש נמוכה.
עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"