yk13866031
כשר
צמחוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
95 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבראוניז (תבנית 20x20 ס"מ):
200
גרם
שוקולד מריר
150
גרם
חמאה
150
גרם (3/4 כוס)
סוכר
קורט
מלח
3
ביצים L
50
גרם (1/2 כוס)
קמח שקדים
20
גרם (2 כפות)
קורנפלור
4-3
כפות
מחית פיסטוק
75
גרם
שוקולד מריר
קצוץ גס
70-50
גרם
פיסטוקים
קצוצים גס
מעט מלח ים גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה: 1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית. קוצצים את השוקולד או שוברים לקוביות ושמים בקערה.
2. מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל עד שהכול נמס ומתקבלת תערובת מבריקה וחלקה. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים היטב.
3. שוברים פנימה את הביצים בזו אחר זו וטורפים בין הוספה להוספה. מוסיפים קמח שקדים וקורנפלור וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון. יוצקים מחית פיסטוק בתלוליות קטנות בחלק העליון ו"מקשקשים" בעזרת סכין לדוגמת שיש. מפזרים שוקולד קצוץ, פיסטוקים ומעט מלח.
5. אופים במשך 20-15 דקות או עד שהבראוני מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רך במרכז. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
6. מעבירים את הבראוניז לקירור של שעה במקרר לפני החיתוך. בעזרת סכין שף ארוכה חותכים את הבראוניז לקוביות בגודל הרצוי.
• טיפים והערות: הבראוניז נשמרים בכלי סגור בטמפרטורת החדר עד שבוע או במקפיא עד חודש.
• במקום קורנפלור, אפשר להשתמש בקמח אורז או קמח טפיוקה. לגרסה פרווה: משתמשים ב-120 גרם שמן קוקוס במקום החמאה.