
פיצה כשרה לפסח ללא שמרים
(צילום: אסף אמברם)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לרוטב:
1
בצל קטן
חתוך דק
1
שן שום
קצוצה
1
קופסא
עגבניות מרוסקות
400 גרם
1/2
כפית
אורגנו
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
1
כפית
סוכר
2
כפות
שמן זית
150
גרם
גבינת מוצרלה
פרוסה
תוספות לפי בחירה: טבעות זיתים, פטריות, טבעות בצל וכדומה
לבצק:
2
שקיות
קמח תופח לפסח
400 גרם
1
מכל
שמנת חמוצה
1
ביצה
1/2
כוס
120 מ"ל
1/4
כוס
שמן
60 מ"ל
1/2
כפית
מלח
1/2
כפית
אבקת סודה לשתייה
להברשת הבצק:
1
ביצה טרופה
:רשימת קניות עבור המתכון
פיצה כשרה לפסח ללא שמרים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/sjcmqr4x2אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, השום, האורגנו, מלח ופלפל, ומטגנים כ-3 דקות עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת הסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות על אש בינונית.
- הבצק: שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק, ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך, אך לא דביק.
- הרכבת הפיצה: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעיגול או אליפסה בעובי של 5-4 מ"מ. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מורחים כל פיצה ברוטב ומניחים מעל גבינת מוצרלה. מוסיפים תוספות לפי בחירה.
- אופים כ-10 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב והגבינה נמסה.
מתכון של אינה קראבצקי, באדיבות המותג הקולינרי "מאסטר שף".