עוף עם פתיתים ופטריות
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
105 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
יח'
בצלים גדולים, קלופים ופרוסים
6
כפות
שמן זית
1/2
כפית
צ'ילי גרוס
1
כפית
כורכום טחון
3
יח'
כרעיים, מחולקות לשוק וירך
2
יח'
סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון טריות, חצויות
3
כוסות
פתיתים
4
יח'
שיני שום, קלופות וקצוצות
1
כוס
שמיר טרי קצוץ גס
3
כוסות
(720 מ"ל) מים
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
2
כפיות
מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-‭180‬ מעלות.
  2. מחממים בסיר 3 כפות משמן הזית. מוסיפים את הבצל, הצ'ילי והכורכום ומטגנים כ-2 דקות תוך ערבוב, על להבה נמוכה.
  3. מוסיפים את חלקי העוף, מערבבים ומטגנים אותם כ-5 דקות נוספות, עד הזהבה.
  4. מוסיפים את יתרת שמן הזית ואת כל שאר המרכיבים, מערבבים ומכסים.
  5. מכניסים את הסיר לתנור (אפשר להעביר את התבשיל לתבנית ולכסות בנייר אפייה ולאחר מכן ברדיד אלומיניום). צולים כשעה וחצי ומגישים חם.