אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי המלית ומניחים בצד.
- חותכים בעזרת סכין את החלק העליון של הסלק, כך שהגבעול מחובר עדיין לראש הסלק ומיישרים את החלק התחתון (כך שהסלק יוכל לעמוד ישר בסיר).
- מרוקנים בעזרת כף פריזיאן או כפית את פנים הסלק כך שיישארו דפנות דקיקות (שומרים את התוכן לבישול בהמשך).
- ממלאים בעזרת כף מתערובת המילוי כשלושת רבעי גובה ומכסים בחזרה עם החלק העליון של הגבעול ודוחפים פנימה.
- מסדרים את הסלקים בשכבה אחת. מצופפים אותם בסיר נמוך.
- מביאים לרתיחה את נוזל הבישול ויוצקים על הסלקים בסיר.
- מביאים לרתיחה קלה, ובעזרת כף יוצקים מנוזלי הבישול על גבי כל סלק בכדי שהנוזלים יחדרו פנימה (חוזרים על הפעולה 3 פעמים במהלך הבישול). מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה.
- כעבור שעה מסירים את המכסה וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות עד שמתקבל רוטב עשיר וסמיך.
- מיץ רימונים אפשר לסחוט לבד, או לקנות בשוק או בסופר (שימו לב - מדובר על מיץ בלבד, ללא תוספת סוכר). אפשר גם לקבל על ידי ערבוב של רכז רימונים עם מים ביחס של 1/2 כוס רכז על כל ליטר מים.