כדורי אנרגיה עם מאצ'ה, פיסטוק ותמרים
כשר
צמחוני
זמן הכנה
45 דקות
זמן כולל
140 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
22
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית טארט בקוטר ‭26-24‬ ס"מ
תבנית תנור
לקלתית:
200
גרם
קמח
‭1 1/2‬ כוסות פחות 1 כף
100
גרם
חמאה קרה
חתוכה לקוביות
1/2
ביצה
טרופה
משקולות אפייה
ייעודיות, או קטניות יבשות
למלית:
3
גזרים
מומלץ בצבעים שונים, חצויים לאורכם
1
סלק
לא מבושל, קלוף ופרוס
1
בטטה
קלופה וחתוכה לעיגולים
1
שורש
פטרוזיליה
קלוף וחצוי לאורכו
1
בצל סגול
קלוף וחתוך לטבעות
מעט
שמן זית
מעט
מלח גס
מעט
פלפל שחור גרוס
100
גרם
גבינת עזים
מפוררת
לבלילת הרויאל:
1
מכל
שמנת לבישול
250 מ"ל
3
כפות
חלב
50 מ"ל
2
ביצים
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
50
גרם
גבינת פרמזן
מגוררת
מעט
אגוז מוסקט
מגורר (אפשרות)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הקלתית: שמים בקערת מעבד המזון את הקמח והחמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את חצי הביצה ומעבדים קצרות בהפסקות (פולסים), עד שהפירורים רטובים ודביקים. אם צריך, מוסיפים עוד מהביצה.
  2. מעבירים את פירורי הבצק למשטח העבודה ומאחדים לכדור בצק. עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר כ-20‬ דקות.
  3. בינתיים, מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  4. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח, מעבירים אותו לתבנית הטארט ומהדקים לתחתית ולדפנות (אפשר גם לשטח אותו, ידנית, בתוך התבנית עצמה). דוקרים את תחתית הבצק בעזרת מזלג. מאחסנים במקפיא עד להמשך השימוש.
  5. המלית: מניחים את הירקות בתבנית התנור. מושחים אותם בשמן זית ומפזרים מלח ופלפל. צולים כ-20 דקות, עד שהם מתרככים ומזהיבים קלות. מוציאים, ולא מכבים את התנור.
  6. מכסים את הבצק בנייר אפייה ומפזרים עליו משקולות. אופים כ-20 דקות, עד הזהבה קלה. מוציאים ומסירים את המשקולות ונייר האפייה – אם הבצק עדיין לא אפוי מספיק, מחזירים אותו לתנור, ללא כיסוי, ל-5 דקות נוספות. מוציאים, ולא מכבים את התנור.
  7. הרויאל: טורפים בקערה את השמנת, החלב והביצים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  8. הרכבת הקיש: מניחים על הקלתית את הירקות הצלויים ומפזרים ביניהם את גבינת העזים. יוצקים את הרויאל ומפזרים פרמזן.
  9. אופים כ-30 דקות, עד שהמלית מתייצבת והגבינה מזהיבה. מצננים קצת ומגישים.
איך שומרים? עד 4 ימים במקרר.
אולגה טוכשר כותבת את הבלוג "המרכיב הסודי"