הנדלר מאפייה וסופרמרקט מקומי, מעיין צבי

חנות המכולת המשפחתית במעיין צבי היא פנינה קולינרית כפולה. ראשית, על מדפיה מסתתרים אוצרות למזווה הביתי כמו ריבות, ממרחים, תבלינים מיוחדים, מוצרי מזון מפתים מכל העולם, קפה, חטיפים, קופסאות שימורים מעניינות, שמנים ורטבים, גבינות בוטיק מיצרנים מקומיים ואפילו נתחי בשר משובח מקצב סודי. שנית, בהנדלר השכילו להוסיף לצוות שלהם שני אופים מעולים ולהפוך את הסופר התמים הזה לאחת המאפיות הטובות באזור. במהלך השבוע תמצאו כאן עוגות, קרואסונים, פוקאצ'ות, לחמים וגם עוגות ויטרינה משגעות. אבל אם אתם רוצים את הקרנבל האמיתי, תצטרכו להגיע ביום שישי - אז יחכו לכם מגוון מסחרר של מאפים מלוחים ומתוקים יפהפיים העשויים בהקפדה. כדאי להגיע מוקדם.
מעיין צבי. כשר

קפה זהרה, עין כרמל

בית קפה יפהפה במתחם סדנאות האומנים בעין כרמל. לזהרה יש קשר משפחתי למסעדת פועה בשוק הפשפשים של יפו וגם אח, סניף כשר בכרכור. בבית הקפה חלל פנימי גדול ומקסים עם הרבה תשומת לב לפרטים, וחצר שהיא אטרקטיבית במיוחד במזג אוויר נעים, עם שולחנות הפזורים ברחבה גדולה, תחת שמשיות גדולות או בצל העצים. את האוכל מזמינים בדלפק ומקבלים זמזם שמזמין אתכם לקחת אותו בעצמכם כשהוא מוכן. יש כאן ארוחת בוקר ישראלית וגם כזו טבעונית, שני סוגי פיצות, סלטים רעננים, קארי קמבודי מפתיע בטעמיו, כריכים מושקעים, קינוחים מפתים והמון משקאות מכל הסוגים. אפשר לשבת כאן לארוחת צהריים או בוקר באוויר הפתוח, או להסתפק בקפה או בירה לצד נשנושים.
מתחם סדנאות האומנים עין כרמל. לא כשר
6 צפייה בגלריה
מסעדות חדשות בארץ
מסעדות חדשות בארץ
סלטים רעננים. קפה זהרה
(צילום: איציק פנחס)

הברוש עגלת בריאות, צומת עופר

אמנם המקום הזה נקרא עגלה, אבל הוא ממש בית קפה קטן שממוקם במבנה הנשקייה הישן של הישוב. יש כאן מטבח קטנטן שממנו מוציאים הגר גור ועומר בורן, בני זוג ושותפים, מנות קטנות, נפלאות ומרעננות: ירקות צלויים על לאבנה, סלטים יפהפיים עם בוראטה או קינואה, ברוסקטות עם סלקים בתחמיץ או קישואים צלויים, סנדוויצ'ים מעניינים, שייקים מכל מיני סוגים וכמובן קערת אסאי, מנה שהתקבעה בתפריטים של עגלות קפה. יש כאן גם המון מאפים מתוקים ובכלל לא יאומן שכל הקסם שמתרחש במטבח כזה קטן. האווירה נהדרת, אם זה במרפסת העץ הצמודה למבנה או במרחבים הירוקים המקיפים אותו, שם פזורים ספסלי קק"ל או כורסאות ושולחנות נמוכים. לפני המלחמה הפעילה הגר עגלה נוספת בימי שישי ושבת בכרם המהר"ל והיא מתכוונת לחזור ולעשות כן בשבת הבאה, עם תפריט מצומצם יותר. כדאי להתעדכן באינסטגרם.
צומת עופר, ובימי שישי ושבת בכרם מהר"ל. לא כשר
6 צפייה בגלריה
עגלת קפה הברוש
עגלת קפה הברוש
מנות קטנות ונפלאות. עגלת קפה הברוש
(צילום: הגר גור)

סנדוויץ׳ בתיה, זכרון יעקב

רונן רביב, מי שעמד פעם מאחרי מסעדת הנשיקה שהיא מיתולוגיה זכרון יעקבית, פתח במקומה את בתיה ונחמן, מסעדת בשרים מעושנים כשרה, גריל כפרי בליווי כמה מנות של ירקות ותוספות. לפני כשנתיים נוספה בחזית המסעדה סנדוויצ'יה שמציעה כריכי בשר משוגעים בתוך לחם מצוין שהוא מין שילוב של פרנה וג'בטה כוסמין. תוכלו לקבל את הסנדוויץ' הזה עם אסאדו צלעות עגל ובצל מקורמל, או נתחי בריסקט מעושן עם צ'ימיצ'ורי, או מיקס של שניהם. בפנים יש טחינה, כרוב כבוש, עגבנייה ומלפפון חמוץ, והכול ביחד יוצר את אחד מכריכי הבשר הטובים שאפשר לבנות. הכריך מלווה בתוספות מרימות: סלט וצ'יפס או מסבחה חציל. הגעתם ברוח הרפתקנית? יש פה מה שנקרא "סנדוויץ׳ שף" – מעין כריך הפתעה שבו רביב מכין כל פעם משהו אחר שהוא אוהב.
המייסדים 37, זכרון יעקב. כשר

אומה, זכרון יעקב

מסעדה אסיאתית מוצלחת הממוקמת במבנה היסטורי במושבה. אומה היא בעצם בר סושי ואלכוהול מדליק שמצליח לשמור על אנרגיות אפילו במושבה המנומנמת. זה מקום טרנדי מהסוג שקשה למצוא פה באזור, עם סושי איכותי ויצירתי, מנות אסיאתיות צבעוניות ויפות ומשקאות אלכוהול מהנים. יש כאן מנות ראשונות כמו דגים נאים במגוון צורות הגשה, טטאקי או סשימי, טרטר או סביצ'ה, סלטים מעניינים ששואבים השראה מכל מיני מדינות כמו וייטנאם, קמבודיה, יפן ותאילנד, לחמניות מאודות במילויים שונים, גיוזות וכל מיני סוגים של טמפורה. בנוסף, תמצאו כאן גם תפריט מכובד של מנות ווק וכמובן, תפריט ענק של סושי עם רולים מעניינים ולא שגרתיים בהגשה יפה ומזמינה.
הנדיב 29, זכרון יעקב. כשר
6 צפייה בגלריה
רולים מעניינים ולא שגרתיים. אומה
רולים מעניינים ולא שגרתיים. אומה
רולים מעניינים ולא שגרתיים. אומה
(צילום: אלונה להב)

מנואלה, זכרון יעקב

לפני ארבע שנים התאחדו המסעדות קוצ׳ינה ומנואלה הוותיקות בזכרון יעקב, ונפתחה מנואלה החדשה. זו מסעדה משפחתית, נעימה ופשוטה אבל אלגנטית עם טאבון לבנים ענק במרכזה. מדי יום מייצרים כאן את הבצק לפסטה ומתפיחים את הבצק של הפיצות. בתפריט יש מנות פתיחה, מנות טאבון, מחבת וגריל, עם אפשרויות כמו קלאמרי על הגריל, שרימפס עם גבינה כחולה, פוקאצ'ה מהטאבון ומטבלים, פיצה עם חצילים קלויים, פטה וזיתים ופסטה טרייה מכל סוג שתרצו כמו פטוצ'יני מלנזה, ספגטי קאצ'ו א פפה, קרבונרה, פונגי ועוד. החלל הפנימי של המסעדה מואר ומרווח, אבל אפשר לשבת גם בחוץ במרפסת ולספוג את האווירה של המושבה הוותיקה והמדרחוב.
המייסדים 41, זכרון יעקב. לא כשר
6 צפייה בגלריה
פשוטה ואלגנטית. מנואלה
פשוטה ואלגנטית. מנואלה
פשוטה ואלגנטית. מנואלה
(צילום: אלעד גרשגורן)

אקליפסע, בנימינה

עגלת קפה בחורשת אקליפטוסים שקטה ופסטורלית בפאתי בנימינה. נועה שייט ופלג כץ התאהבו בחורשה הזו, ובשילוב עם אהבתם לעגלות קפה, החליטו לפתוח אחת בדיוק כאן בשמורת הטבע. בתפריט יש כריכים, סלטים, מאפים מלוחים ומתוקים ומוזלי, ויש גם כמה אפשרויות טבעוניות. העגלה הזו בולטת בשירות חם ולבבי במיוחד, בחומרי גלם טובים ובאוכל פשוט שהושקעה בו מחשבה. אבל מה שהכי מיוחד זה הטבע שמקיף את העגלה, אוויר נעים ומלא מקומות לפרוס מחצלת ולשבת לאכול. מלבד ספסלי קק"ל וכמה שולחנות וכיסאות יש כאן בסמוך גן משחקים לילדים וגם חניה נוחה, מה שהופך את הפינה הזו לאטרקציה אמיתית עבור משפחות.
הגיא 60, בנימינה גבעת עדה. לא כשר

מזליקה, בנימינה

אחד הפודטראקים המגניבים שיש הוא מזליקה, המתמחה בבשרים מעושנים. העסק הזה קרוי על שם מזל וחיים מיכאלוביץ ז"ל, שפתחו מעדנייה לפני יותר מ-50 שנה והיום משפחתם ממשיכה את דרכם בצורת פודטראק בשרים. זו מין אינטרפרטציה מעניינת למעדנייה, כי כאן מגישים כל מיני סוגי בשרים בצורות הגשה שונות אבל בעיקר בתוך כריך. יש למשל מגש משגע של שני סוגי נקניקים עם כרוב כבוש וחרדל, או נתחי קורנביף ואווז צלויים על עלים ירוקים. מה עוד? כריך אסאדו מפורק וצ'ימיצ'ורי בלחם מחמצת, בריסקט ברביקיו דבש וקולסלאו בלחם פרנה וכריך של נקניק טבעוני מפולפל וסלק בלחם מחמצת. אפשר גם לקנות ממרחים תוצרת המקום ונתחים מעושנים הביתה, אבל הכי כיף לשבת פה באחד השולחנות, לאכול כריכים מפוצצים בבשר ולשתות בירה מקומית.
דרך המסילה 51, בנימינה. כשר

לחם בורקין, בנימינה

מאפייה ותיקה שהקים ערן בורקין במקור בחדרה, לפני כמעט שלושה עשורים, ובהמשך העביר אותה לאזור התעשייה בבנימינה. זו אמנם מאפייה שמתמחה בעיקר בלחמי מחמצת, ואפילו הייתה חלוצה בנושא, אבל גם קונדיטוריה מגוונת ובית קפה באווירה חמימה וידידותית. המבחר מסחרר: על המדפים העמוסים סלסלות תמצאו מגוון ענק של כיכרות לחם די עצומים בהשוואה למקומות אחרים, בגטים ולחמניות. ומאחורי הוויטרינות יש פיצות, פוקאצ'ות, כריכים, שפע קינוחים אישיים, קרואסונים ממולאים, עוגות, טארטלטים ופרלינים. בבורקין מוכרים גם מוצרי מזווה כמו שמנים, פסטות, רטבים וריבות, ובמקררים גבינות בוטיק נפלאות, ממרחים ביתיים ועוד. כיף לשבת כאן לקפה ומאפה או ארוחת בוקר זוגית, ולחזור הביתה עם המון גודיז.
המלאכה 6, בנימינה גבעת עדה. כשר
6 צפייה בגלריה
מאפיות
מאפיות
שפע סוגי לחמים. בורקין
(צילום: לין לוי)

קפה נונו, בנימינה

בית קפה של אנשים שאוהבים קפה ולוקחים אותו מאוד ברצינות. יש כאן קפה מוקפד מתערובות שנטחנות במקום, עם הרבה דגש על טריות וטעם. השירות ידעני ונעים, ישמחו להמליץ לכם על המשקה המתאים לכם, וגם יכינו אותו בשיא המקצועיות. לצד המשקאות יש עוגיות ומאפים יפים ומפתים להשלמת החוויה וגם משקאות קרים מעניינים תוצרת בית, כריכים, סלטים וטוסטים, הכול עשוי נהדר ועושה חשק. בשבתות מגישים ג'חנון עם ביצה קשה, רסק וחריף.
הטחנה 42, בנימינה. לא כשר

סומאק, זכרון יעקב

סומאק הוא ביסטרו גלילי שנפתח ממש לאחרונה במתחם הקניות מול זכרון. הבעלים, השף טארק חביב, שהיה יד ימינו של דוחול ספאדי, מגיש מנות המשלבות את המטבחים הישראלי, הדרוזי והערבי - שיחד מרכיבים את המטבח הגלילי. כל מנה עוברת את תהליך ההכנה הארוך האופייני למטבחים אלה, ואת חומר הגלם למסעדה מביא טארק ממגדלים מקומיים. התבלינים נטחנים במיוחד בשבילו, את עשבי התיבול, הזעתר בר והעכוב הוא מלקט מהשדה שליד ביתו, את גבינת הלאבנה החרפרפה הוא חובץ בעצמו, עלי הגפן מגולגלים אחד אחד במטבח המסעדה וכך גם הקובה סולת המטוגנת במילוי בשר וצנוברים. מגישים כאן ערוסה המהטאבון, חציל בלאדי ממולא, אוסובוקו טלה, ולצד המנות והסלטים הטריים - פיתות לוהטות מהטאבון.
מול זכרון קומה 2 , מתחם המסעדות. לא כשר
6 צפייה בגלריה
סומאק
סומאק
חומרי גלם ממגדלים מקומיים. סומאק
(צילום: אפיק גבאי)

וולף, בנימינה

אמריקה בבנימינה: מסעדת המבורגר אמריקנית מושחתת ונהדרת. התפריט מורכב מקציצות המבורגר 100 גרם כל אחת. אפשר לקחת שתיים ואפילו שלוש, ולהוסיף בייקון, בצל מקורמל, גבינה ואפילו חמאת בוטנים - אפשרות שאלביס פרסלי כנראה הכי אהב. אמריקה לא נגמרת כאן - תוכלו למצוא בתפריט גם כנפיים, עוף מטוגן, צ׳יפס עם רוטב גבינה, טבעות בצל וגם מילקשייקים וגלידות סאנדיי. מוגש כאן גם אחד הקינוחים הכי אמריקנים שאפשר למצוא: עוגיות אוריאו מטוגנות עם רוטב שוקולד. כל אחד חייב לנסות את זה פעם. וולף הוא בעצם שם המשפחה של גרג, מי שעומד מאחורי המקום הזה, ואם השם שלו נשמע לכם מוכר זה בגלל שהוא המייסד של קפה גרג החיפאי, אבל הוא המשיך הלאה כבר בשלבים המוקדמים של העסק.
המלאכה 17, בנימינה. לא כשר