
בורקס פיצה - אסתר דורון צרפתי
(צילום: אסתר דורון צרפתי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מלבן בצק פילאס בגודל 20X29 ס"מ, מופשר לפי הוראות היצרן
1
קופסה
רסק עגבניות
1
כוס
זיתים שחורים או ירוקים, מגולענים וקצוצים
5
פרוסות
גבינה צהובה ,קצוצות או 150 גרן גבינה צהובה מגוררת
1
כפית
בזיליקום יבש
1
כפית
מלח
1/2
כפית
פלפל שחור
1
יח'
ביצה טרופה
שומשום (לפיזור)
:רשימת קניות עבור המתכון
בטעם שכולם אוהבים: מתכון לבורקס בטעם פיצה וזיתים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/sjfqe9oasאופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים את הבצק על גבי התבנית ומורחים עליו שכבה אחידה של רסק העגבניות.
- מפזרים מעל את הזיתים ואת הגבינה הצהובה, מתבלים בבזיליקום, במלח ובפלפל.
- מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים אותה לפרוסות עבות. מסדרים את הפרוסות עם הפנים כלפי מעלה ומברישים בביצה טרופה. מפזרים שומשום.
- אופים בתנור במשך כ-30 דקות עד שהבורקסים משחימים מעט והתחתית זהובה.