בורקס פיצה - אסתר דורון צרפתי
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
מצרכים
3
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מלבן בצק פילאס בגודל 20X29 ס"מ, מופשר לפי הוראות היצרן
1
קופסה
רסק עגבניות
1
כוס
זיתים שחורים או ירוקים, מגולענים וקצוצים
5
פרוסות
גבינה צהובה ,קצוצות או 150 גרן גבינה צהובה מגוררת
1
כפית
בזיליקום יבש
1
כפית
מלח
1/2
כפית
פלפל שחור
1
יח'
ביצה טרופה
שומשום (לפיזור)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. פורסים את הבצק על גבי התבנית ומורחים עליו שכבה אחידה של רסק העגבניות.
  3. מפזרים מעל את הזיתים ואת הגבינה הצהובה, מתבלים בבזיליקום, במלח ובפלפל.
  4. מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים אותה לפרוסות עבות. מסדרים את הפרוסות עם הפנים כלפי מעלה ומברישים בביצה טרופה. מפזרים שומשום.
  5. אופים בתנור במשך כ-30 דקות עד שהבורקסים משחימים מעט והתחתית זהובה.