כשר
טבעוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
יבשים:
1
כוס
קמח
2
כפות
סוכר
1
כפית
אבקת סוכר
3/4
כפית
אבקת קינמון
קורט
אגוז מוסקט
טחון
קורט
מלח
רטובים:
1
כוס
בטטה
מבושלת ומעוכה לפירה (1 בטטה בינונית)
1
מיכל
יוגורט
150 גרם
1/2
כוס
חלב
1
ביצה
1
כף
שמן
1
כפית
תמצית וניל
חמאה
לטיגון
לפקאנים המסוכרים:
1/2
כוס
אגוזי פקאן
קצוצים גס מאוד
10
גרם
חמאה
1
כף
סוכר
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הפקאנים המסוכרים - מחממים מחבת על חום בינוני-נמוך. מוסיפים למחבת המרכיבים – אגוזי פקאן, חמאה וסוכר, ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות. מעבירים את הפקאנים המסוכרים לצלחת עם נייר אפייה עליה ונותנים לאגוזים להצטנן למשך מספר דקות. שימו לב לא לטעום את הפקאנים ישר שהם מסיימים את הבישול כי הסוכר המקורמל רותח בשלב זה.
  2. בקערת ערבוב מניחים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים. בקערה נוספת מניחים את כל המרכיבים הרטובים ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים את תערובת המרכיבים הרטובים לתערובת המרכיבים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. התערובת המתקבלת סמיכה יותר מתערובת פנקייק רגילה.
  3. מחממים מחבת על חום בינוני נמוך. מניחים במחבת מעט חמאה לצורך טיגון הפנקייקים, ויוצקים למחבת פנקייקים בגודל המועדף. זמן הבישול המדויק תלוי בעובי של הפנקייק שתבחרו לעשות. מטגנים את הפנקייק על חום בינוני-נמוך, הופכים את הפנקייק לצד שני כאשר רואים שמתחילות להיווצר בועות על גבי הפנקייק. משלימים את הטיגון מהצד השני ומורידים מהאש. ממשיכים כך גם ליתר התערובת.
  4. מגישים עם סירופ מייפל ואגוזי פקאן מסוכרים מעל.

דניאלה נויפלד היא בעלת הבלוג "העדשים השמחות"