הגאלט הזה הוא אחד הקינוחים המדהימים שתכינו. יש בו שילוב נפלא בין העסיס החמצמץ של המשמש למתיקות של קרם הפיסטוקים והפריכות של הבצק שמכיל בתוכו שקדים. ביס שהוא אושר.
yk13933601
כשר
זמן הכנה
80 דקות
זמן כולל
110 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מה צריך לבצק::
3/4
כוס
(90 גרם) שקדים טחונים
1
כוס
(140 גרם) קמח
4
כפות
סוכר
120
גרם
חמאה חתוכה לקוביות
1
יח'
ביצה L
לקרם הפיסטוקים והשקדים::
3/4
כוס
(90 גרם) שקדים טחונים
4
כפות
סוכר
30
גרם
חמאה מומסת
3
כפות
קמח או קורנפלור
1
יח'
ביצה L
2
כפות
גדושות מחית/ממרח פיסטוקים
עוד צריך::
7-8
יח'
משמשים
1
יח'
ביצה טרופה להברשה
מעט שקדים פרוסים לעיטור
2
כפות
ריבה שאוהבים – עדיף משמשים או תפוזים
מעט פיסטוקים קצוצים לעיטור
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
כך עושים:
1. להכנת הבצק: שמים את כל המצרכים במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים רק עד שנוצר בצק. מעבירים לשקית, מועכים מעט לצורת פיתה ושומרים במקרר עד להכנה (לפחות שעה במקרר).
2. להכנת הקרם: מערבבים יחד את כל המצרכים ומעבירים למקרר.
3. פורסים את המשמשים לפרוסות ומניחים בצד.
4. מרכיבים ואופים: מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לצורת עיגול. זה בסדר אם זה לא לגמרי עיגול משורטט. הבצק צריך להיות בגובה 1/2 ס"מ.
5. מניחים את הקרם במרכז המילוי ומורחים עד 4 ס"מ משולי הבצק.
6. מניחים מעל הקרם את פרוסות המשמשים ומקפלים את יתרת הבצק שמסביב פנימה מעל המשמשים.
7. מברישים את הבצק בביצה, מפזרים פרוסות שקדים ואופים ב-190 מעלות במשך 35-25 דקות או עד הזהבה יפה. מברישים את המשמשים בריבה ומגישים.