![מתכונים סיר קציצות ענק ברוטב שווב](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2023/08/14/BkFeorPnh/BkFeorPnh_0_0_981_589_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לתערובת קציצות:
1
יחידה
קישוא
או זוקיני
1
כף
שמן זית
1/3
צרור
פטרוזיליה
או כוסברה
1/4
יחידה
בצל
2
ק"ג
בשר בקר
או תערובת של בקר ועוף
5-6
כפות
פירורי לחם
1
יחידה
ביצה
1/2
כפית
מלח
1
כפית
סירופ מייפל
או דבש
1
כפית
רוטב סויה
1/4
כפית
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
1
כוס
מרק צח
או מים
1
כפית
רוטב סויה
1
כפית
סירופ מייפל
או דבש
1
כפית
מלח
1/4
כפית
מלח
מיץ מחצי לימון
1
כף
שמן קנולה
1
כפית
שמן זית
3/4
יחידה
בצל
קצוץ לקוביות
1
יחידה
זוקיני
קישוא פרוס לחצאי עיגולים
1
יחידה
תפוח אדמה
קלוף וחתוך לקוביות בגודל של 3 ס״מ
2
חופנים
נדיבים של עלי תרד טריים
להגשה:
מיץ מחצי לימון
:רשימת קניות עבור המתכון
כמו פופאי: קציצות ברוטב תרד חמצמץ
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/sjhedwaaiאופן הכנה:
- תערובת הקציצות: מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חוצים את הקישוא לאורכו. פורסים לרוחב כל חצי, כך שמתקבלים 6 חלקים. משמנים במעט שמן זית ומניחים בתבנית עם הקליפה כלפי מעלה. צולים 25-20 דקות, עד שהקישוא צלוי היטב. מוציאים ומצננים. לא מכבים את התנור.
- טוחנים במעבד מזון את הקישוא הצלוי, הפטרוזיליה והבצל, עד לקבלת תערובת אחידה. אפשר להשתמש בבלנדר מוט או לקצוץ דק מאוד את המרכיבים בעזרת סכין. מעבירים את התערובת לקערה.
- מוסיפים את יתר מרכיבי הקציצות לקערה ולשים עד לקבלת עיסה רכה מאוד ואחידה. אם התערובת רכה מדי, אפשר להוסיף עוד פירורי לחם.
- יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים אותם בתבנית. אופים 15 דקות ב-200 מעלות, עד שהקציצות משחימות מעט בבסיסן.
- הרוטב: מערבבים בקערה את המרק, רוטב הסויה, המייפל, המלח, הפלפל ואת מיץ הלימון.
- מחממים את שמן הקנולה והזית בסיר רחב שמתאים לתנור. מוסיפים את הבצל ומאדים במשך 5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הקישוא, כך שהפרוסות נוגעות בשטחן הרחב בסיר. מטגנים 4-3 דקות, עד שהקישוא משחים מצדו התחתון.
- יוצקים את תערובת המרק לתוך הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מוסיפים את תפוח האדמה ומערבבים.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב, כך שאינן מבצבצות מתוכו. מוסיפים מעט מים עד לגובה הקציצות ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 30 דקות. לקראת הסוף, מוסיפים את התרד, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית כעשר דקות, עד שעלי התרד מתכווצים.
- פותחים את המכסה ומכניסים את הסיר לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך כ-8 דקות. מגישים עם אורז או פירה.
למיכל שמיר בלוג מתכונים שווה וגם עמוד אינסטגרם שכדאי לעקוב אחריו