עוגיות שקדים ללא קמח
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
145 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
4
מצרכים
15
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
חלבון
2
כפות שטוחות
אבקת סוכר
150
גרם
שקדים פרוסים
קורט
מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-100 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מקציפים את החלבון עם קורט מלח. כאשר מתחיל להיווצר קצף רך, מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד שהיא נטמעת בקצף.
  3. מקפלים לתוך הקצף את השקדים כעזרת מרית או לקקן.
  4. מניחים בתבנית כפיות מהתערובת במרווחים של 5 ס"מ זו מזו. אופים כשעתיים, עד שהעוגיות משמיעות צליל עמום כשנוקשים על התחתית שלהן. לקראת סוף האפייה אפשר להעביר את התנור למצב טורבו, לייבוש טוב יותר של העוגיות. מצננים ושומרים עד 4 ימים, בכלי אטום.
עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"