אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-100 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מקציפים את החלבון עם קורט מלח. כאשר מתחיל להיווצר קצף רך, מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד שהיא נטמעת בקצף.
- מקפלים לתוך הקצף את השקדים כעזרת מרית או לקקן.
- מניחים בתבנית כפיות מהתערובת במרווחים של 5 ס"מ זו מזו. אופים כשעתיים, עד שהעוגיות משמיעות צליל עמום כשנוקשים על התחתית שלהן. לקראת סוף האפייה אפשר להעביר את התנור למצב טורבו, לייבוש טוב יותר של העוגיות. מצננים ושומרים עד 4 ימים, בכלי אטום.
עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"