![עוגיות שקדים ללא קמח](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2023/08/23/HkW1b87p3/HkW1b87p3_0_0_981_589_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
חלבון
2
כפות שטוחות
אבקת סוכר
150
גרם
שקדים פרוסים
קורט
מלח
:רשימת קניות עבור המתכון
בלי קמח: עוגיות שקדים מושלמות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/sjhhg4rk2אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-100 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מקציפים את החלבון עם קורט מלח. כאשר מתחיל להיווצר קצף רך, מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד שהיא נטמעת בקצף.
- מקפלים לתוך הקצף את השקדים כעזרת מרית או לקקן.
- מניחים בתבנית כפיות מהתערובת במרווחים של 5 ס"מ זו מזו. אופים כשעתיים, עד שהעוגיות משמיעות צליל עמום כשנוקשים על התחתית שלהן. לקראת סוף האפייה אפשר להעביר את התנור למצב טורבו, לייבוש טוב יותר של העוגיות. מצננים ושומרים עד 4 ימים, בכלי אטום.
עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"