אופן ההכנה:
בסיר בינוני מביאים את הציר לרתיחה עדינה על אש לא גבוהה.
ממיסים 110 גרם חמאה במחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים חצי מהפטריות ומטגנים עד שהן רכות ומתחילות להשחים, בערך 10-8 דקות. מעבירים את הפטריות המטוגנות לקערה וחוזרים על הפעולה עם הפטריות שנותרו והחמאה שכבר יש במחבת.
כשהפטריות רכות ושחומות, מוסיפים למחבת עוד 30 גרם חמאה, את הבצל הקצוץ, הטימין וקורט מלח. מטגנים 4 דקות בערך עד שהבצל מתרכך, מוסיפים את האורז ומבשלים עוד כשתי דקות, מערבבים כל הזמן.
מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לערבב כל הזמן עד שהיין מצטמצם בחצי.
מתחילים להוסיף את הציר, כל פעם ¾ כוס, ומערבבים מדי פעם עד שהאורז סופג את כל הנוזלים ואז מוסיפים שוב. ממשיכים ככה 30-25 דקות עד שהאורז מתרכך והופך לקרמי. האורז מוכן כשהוא רך אבל עדיין מעט נגיס.
כשהאורז מוכן, מורידים מהאש, מוסיפים את הפרמזן והמסקרפונה ומערבבים הכול יחד. מוסיפים את הפטריות המטוגנות שהוצאנו בהתחלה, מתבלים במלח ופלפל ומקשטים בפטרוזיליה.