ריזוטו של איתן ברנט
כשר
צמחוני
זמן הכנה
90 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
כוסות
ציר עוף או ירקות
140
גרם
חמאה לא מלוחה
340
גרם
פטריות מכל סוג קצוצות דק
1
בצל שאלוט קצוץ
1
כפית
טימין קצוץ
1 ורבע
כוסות
אורז ריזוטו מסוג ארבוריו
2/3
כוס
יין לבן
1/3
כוס
פרמזן מגוררת - ועוד קצת להגשה
1/4
כוס
גבינת מסקרפונה
מלח
פלפל
פטרוזיליה קצוצה להגשה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

בסיר בינוני מביאים את הציר לרתיחה עדינה על אש לא גבוהה.
ממיסים 110 גרם חמאה במחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים חצי מהפטריות ומטגנים עד שהן רכות ומתחילות להשחים, בערך 10-8 דקות. מעבירים את הפטריות המטוגנות לקערה וחוזרים על הפעולה עם הפטריות שנותרו והחמאה שכבר יש במחבת.
כשהפטריות רכות ושחומות, מוסיפים למחבת עוד 30 גרם חמאה, את הבצל הקצוץ, הטימין וקורט מלח. מטגנים 4 דקות בערך עד שהבצל מתרכך, מוסיפים את האורז ומבשלים עוד כשתי דקות, מערבבים כל הזמן.
מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לערבב כל הזמן עד שהיין מצטמצם בחצי.
מתחילים להוסיף את הציר, כל פעם ¾ כוס, ומערבבים מדי פעם עד שהאורז סופג את כל הנוזלים ואז מוסיפים שוב. ממשיכים ככה 30-25 דקות עד שהאורז מתרכך והופך לקרמי. האורז מוכן כשהוא רך אבל עדיין מעט נגיס.
כשהאורז מוכן, מורידים מהאש, מוסיפים את הפרמזן והמסקרפונה ומערבבים הכול יחד. מוסיפים את הפטריות המטוגנות שהוצאנו בהתחלה, מתבלים במלח ופלפל ומקשטים בפטרוזיליה.