קבב חלבי על מצע משוויה
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
21
מצרכים
2
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לתערובת הקבב :
1/2 1
ק"ג
צוואר עגל מספר 10 (טחון גס פעמיים)
1/2
ק"ג
שומן כבש צעיר טחון דק (או פלדה טלה)
2
יח'
בצלים בינוניים, קצוצים דק
1
כוס
פטרוזיליה, קצוצה
3
כפות
צנוברים
1
כף שטוחה
פלפל שחור גרוס דק
1
כפית
כמון
1
כף
מלח דק
3
כפות
שמן זית
לסלט משוויה :
5
יח'
עגבניות אדומות
2
יח'
פלפל אדום מתוק
3
יח'
חצילים
2
יח'
בצלים בינוניים
4
יח'
שיני שום בקליפה
1
יח'
פלפל ירוק חריף
1
כפית
אריסה אדומה
1
כפית
פלפל גרוס שחור
1
כף
מלח
3
כפות
שמן זית
1/2
יח'
לימון סחוט
3
כפות
טחינה גולמית
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. לקבב: בקערה עמוקה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מסה אחידה של קבב. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים.
  2. מוצאים את הבשר מהמקרר ויוצרים כדורים של קבב בגודל שזיף (במשקל 50 גרם לכדור). משפדים על שיפוד וצולים על האש משני הצדדים, רק עד חצי צלייה. מניחים בצד. בהחלט אפשר גם לטגן במחבת.
  3. למשוויה: צולים את כל הירקות, קוצצים בסכין ומתבלים.
  4. מעבירים את סלט המשוויה לקערת תנור, ומניחים את הקבבים מעליהם.
  5. מכניסים לתנור לטמפרטורה של 180 מעלות ל-10-15 דקות (לפי מידת העשיה שאתם אוהבים).
  6. מוצאים מהתנור, שמים מעל קצת טחינה גולמית ועלי פטרוזיליה, ומגישים.