אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים, אבקת הסוכר, הביצה ותמצית הווניל (אם משתמשים בה) עד שמתקבל בצק אחיד.
- אם רוצים, מוסיפים שוקולד צ'יפס ו/או בוטנים מלוחים ולשים את הבצק בידיים כדי לפזר אותם בתוכו באופן אחיד.
- בוצעים מהבצק חתיכות קטנות ומגלגלים לכדורים בקוטר מטבע של חצי שקל. ממש לא חייבים לדייק בגודל - עוגיות שמנמנות וגדולות יותר יהיו לא פחות טעימות. משטחים את הכדורים בתבנית.
- אופים כ-15 דקות. מצננים את עוגיות חמאת הבוטנים על רשת ושומרים בכלי אטום.
עוד מתכונים מצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"