קרפצ'יו סלק צלוי, בושה מפוחם, קצח וצנוברים
מתכון של אריק ברגר
המרכיבים ל-2 מנות:
2 סלקים צלויים שלמים עם הקליפה
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון 1
כף צנוברים קצוצים
גבעול 1 של בצל ירוק קצוץ
1 כף חומץ בלסמי
מלח אטלנטי
פלפל שחור
125 גרם (1 חבילה) גבינת בושה מפוחם
מעט קצח
אופן ההכנה:
- פורסים את הסלקים דק ואחיד ככל האפשר ומסדרים על צלחת גדולה.
- מזלפים מעל שמן זית, מיץ לימון וחומץ בלסמי.
- בוזקים מלח ופלפל.
- פורסים את גבינת הבושה המפוחם בעזרת פורס ביצים ומסדרים על הסלק.
- מפזרים צנובר, בצל ירוק וקצח.
גאלט גבינות ועגבניות שרי
המרכיבים לפאי בקוטר 20-22 ס"מ:
1/2 בצק פריך מלוח מוכן, מופשר לפי הוראות היצרן
160 גרם (1 חבילה) גבינת סנט מור
200 גרם (1 חבילה) גבינת קשקבל
14 עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
שמן זית לשימון
1/4 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור גרוס
להברשה:
1 ביצה, טרופה
להגשה:
עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פותחים את הבצק על גבי משטח העבודה, מרדדים מעט וקורצים עיגול בקוטר כ-25 ס"מ.
- מערבבים בקערה את שני סוגי הגבינות.
- מורחים את תערובת הגבינות במרכז הבצק ומשאירים שוליים נקיים לקיפול.
- שמים בקערה את העגבניות, בוזקים מעט שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים.
- מניחים את העגבניות מעל תערובת הגבינות ומקפלים את שולי הבצק על המלית.
- מברישים את שולי הגאלט בביצה.
- אופים 20-25 דקות, או עד שהבצק מזהיב.
- מפזרים מעל את עלי הבזיליקום ומגישים.
טורטייה ראפ של סרדינים, גבינת עיזים למריחה, רוקט ועלי תבלין
מתכון של אריק ברגר
המרכיבים ל-2 מנות:
2 טורטיות קוטר 24 ס"מ
1 קופסא סרדינים
2 כפות גבינת עיזים למריחה
חופן רוקט
חופן עלי תבלין – פטרוזיליה, נענע וכוסברה
חופן עגבניות שרי חצויות
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
- בקערה מניחים את הסרדינים (ללא השמן, יש לשמור אותו להמשך) ואת גבינת העיזים. בעזרץ כף מועכים אותם יחד לממרח.
- מחממים את הטורטיות.
- מניחים על כל טורטייה מחצית מתערובת הסרדינים.
- מסדרים מעל את הרוקט, עלי התבלין ועגבניות השרי.
- בקערה קטנה מערבבים את שמן הסרדינים עם מיץ מחצי לימון.
- מוזגים מהרוטב שנוצר על הירקות.
- מגלגלים ואוכלים.
מאפה פילו במחבת של סנט מור, תרד ודלעת
מתכון של אריק ברגר
המרכיבים ל-4 מנות:
שמן זית
2 בצלים אדומים קצוצים דק
2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
מעט שאטה
חופן גדול של תרד קצוץ גס
2 ביצים
קליפה מגוררת מ-לימון 1
מלח ופלפל
חצי חבילת דפי פילו
גליל גבינת סנט מור
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במחבת מטגנים בצל להזהבה, מוסיפים דלעת ומבשלים תוך ערבוב עד שהדלעת רכה. מעבירים לקערת ערבוב לקירור.
- כשהתערובת קרה מוסיפים ביצים, שאטה, תרד וגרידת לימון ומערבבים היטב.
- במחבת שמתאימה לשימוש בתנור מניחים 4 דפי פילו שנמרחו בשמן (כל דף ודף) את הקצוות מקמטים מעט.
- מניחים את התערובת מהקערה על דפי הפילו.
- פורסים את הגבינה ומסדרים על התערובת.
- מורחים בשמן את קצוות הפילו החשופים.
- מכניסים לתנור ל20-25 דקות.
פסטייה גבינות, תרד ועגבניות מיובשות
המרכיבים לפסטייה בקוטר 24-26 ס”מ:
למלית:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום, כתושות
2 חבילות תרד טרי
150 גרם עגבניות מיובשות, חתוכות לקוביות
2 חבילות (280 גרם) גבינת פירמידה עם עשבי תיבול ושום
1 חבילה (160 גרם) גבינת גאודה עיזים, הגבינות של נני, מגורדת
1 חבילה (200 גרם) גבינת קשקבל, הגבינות של נני, מגורדת
1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור
לפסטייה:
1 חבילה בצק פילו
100 גרם חמאה מומסת
1/4 כוס שומשום
אופן ההכנה:
- מפשירים את בצק הפילו לפי הוראות היצרן. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה עגולה.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את התרד (אפשר בשתי נגלות) ומעדים תוך ערבוב עד שהוא מתרכך ומאבד מנפחו.
- מעבירים את תכולת המחבת לקערת ערבוב גדולה, מוסיפים את שלוש הגבינות, העגבניות המיובשות והתבלינים ומערבבים היטב.
- מרכיבים את הפסטייה: משמנים עלי פילו בחמאה המומסת ומסדרים בתבנית בחפיפה, כך שהשוליים יצאו החוצה. תצטרכו בין 4 ל-6 עלים.
- ממלאים בתערובת הגבינות עם התרד והעגבניות המיובשות ומיישרים.
- מקפלים את קצוות הבצק על המלית ומברישים בחמאה.
- משמנים עוד 2-3 עלים, מכסים את הפסטייה ודוחפים את הקצוות פנימה, כדי שהפסטייה תהיה אטומה.
- משמנים שוב ומפזרים את השומשום. בעזרת סכין יוצרים חריצים ומסמנים 6-8 משולשים.
- אופים כ-40 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
- חותכים ומגישים.