קרפצ'יו סלק צלוי, בושה מפוחם, קצח וצנוברים

5 צפייה בגלריה
(צילום: שרית לוי)
מתכון של אריק ברגר
המרכיבים ל-2 מנות:
2 סלקים צלויים שלמים עם הקליפה
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון 1
כף צנוברים קצוצים
גבעול 1 של בצל ירוק קצוץ
1 כף חומץ בלסמי
מלח אטלנטי
פלפל שחור
125 גרם (1 חבילה) גבינת בושה מפוחם
מעט קצח
אופן ההכנה:
  1. פורסים את הסלקים דק ואחיד ככל האפשר ומסדרים על צלחת גדולה.
  2. מזלפים מעל שמן זית, מיץ לימון וחומץ בלסמי.
  3. בוזקים מלח ופלפל.
  4. פורסים את גבינת הבושה המפוחם בעזרת פורס ביצים ומסדרים על הסלק.
  5. מפזרים צנובר, בצל ירוק וקצח.

גאלט גבינות ועגבניות שרי

5 צפייה בגלריה
 גאלט גבינות ועגבניות שרי גם גבינת סנט מור
 גאלט גבינות ועגבניות שרי גם גבינת סנט מור
גאלט גבינות ועגבניות שרי גם גבינת סנט מור
המרכיבים לפאי בקוטר 20-22 ס"מ:
1/2 בצק פריך מלוח מוכן, מופשר לפי הוראות היצרן
160 גרם (1 חבילה) גבינת סנט מור
200 גרם (1 חבילה) גבינת קשקבל
14 עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
שמן זית לשימון
1/4 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור גרוס
להברשה:
1 ביצה, טרופה
להגשה:
עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. פותחים את הבצק על גבי משטח העבודה, מרדדים מעט וקורצים עיגול בקוטר כ-25 ס"מ.
  3. מערבבים בקערה את שני סוגי הגבינות.
  4. מורחים את תערובת הגבינות במרכז הבצק ומשאירים שוליים נקיים לקיפול.
  5. שמים בקערה את העגבניות, בוזקים מעט שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים.
  6. מניחים את העגבניות מעל תערובת הגבינות ומקפלים את שולי הבצק על המלית.
  7. מברישים את שולי הגאלט בביצה.
  8. אופים 20-25 דקות, או עד שהבצק מזהיב.
  9. מפזרים מעל את עלי הבזיליקום ומגישים.

טורטייה ראפ של סרדינים, גבינת עיזים למריחה, רוקט ועלי תבלין

מתכון של אריק ברגר
5 צפייה בגלריה
טורטייה ראפ  עם גבינת פירמידה עיזים
טורטייה ראפ  עם גבינת פירמידה עיזים
טורטייה ראפ עם גבינת פירמידה עיזים
(צילום: שרית לוי)
המרכיבים ל-2 מנות:
2 טורטיות קוטר 24 ס"מ
1 קופסא סרדינים
2 כפות גבינת עיזים למריחה
חופן רוקט
חופן עלי תבלין – פטרוזיליה, נענע וכוסברה
חופן עגבניות שרי חצויות
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
  1. בקערה מניחים את הסרדינים (ללא השמן, יש לשמור אותו להמשך) ואת גבינת העיזים. בעזרץ כף מועכים אותם יחד לממרח.
  2. מחממים את הטורטיות.
  3. מניחים על כל טורטייה מחצית מתערובת הסרדינים.
  4. מסדרים מעל את הרוקט, עלי התבלין ועגבניות השרי.
  5. בקערה קטנה מערבבים את שמן הסרדינים עם מיץ מחצי לימון.
  6. מוזגים מהרוטב שנוצר על הירקות.
  7. מגלגלים ואוכלים.

מאפה פילו במחבת של סנט מור, תרד ודלעת

5 צפייה בגלריה
 מאפה פילו עם סנט מור
 מאפה פילו עם סנט מור
מאפה פילו עם סנט מור
מתכון של אריק ברגר
המרכיבים ל-4 מנות:
שמן זית
2 בצלים אדומים קצוצים דק
2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
מעט שאטה
חופן גדול של תרד קצוץ גס
2 ביצים
קליפה מגוררת מ-לימון 1
מלח ופלפל
חצי חבילת דפי פילו
גליל גבינת סנט מור
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במחבת מטגנים בצל להזהבה, מוסיפים דלעת ומבשלים תוך ערבוב עד שהדלעת רכה. מעבירים לקערת ערבוב לקירור.
  3. כשהתערובת קרה מוסיפים ביצים, שאטה, תרד וגרידת לימון ומערבבים היטב.
  4. במחבת שמתאימה לשימוש בתנור מניחים 4 דפי פילו שנמרחו בשמן (כל דף ודף) את הקצוות מקמטים מעט.
  5. מניחים את התערובת מהקערה על דפי הפילו.
  6. פורסים את הגבינה ומסדרים על התערובת.
  7. מורחים בשמן את קצוות הפילו החשופים.
  8. מכניסים לתנור ל20-25 דקות.

פסטייה גבינות, תרד ועגבניות מיובשות

5 צפייה בגלריה
 פסטייה גבינות, תרד ועגבניות מיובשות עם גבינת עיזים פירמידה
 פסטייה גבינות, תרד ועגבניות מיובשות עם גבינת עיזים פירמידה
פסטייה גבינות, תרד ועגבניות מיובשות עם גבינת עיזים פירמידה
המרכיבים לפסטייה בקוטר 24-26 ס”מ:
למלית:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום, כתושות
2 חבילות תרד טרי
150 גרם עגבניות מיובשות, חתוכות לקוביות
2 חבילות (280 גרם) גבינת פירמידה עם עשבי תיבול ושום
1 חבילה (160 גרם) גבינת גאודה עיזים, הגבינות של נני, מגורדת
1 חבילה (200 גרם) גבינת קשקבל, הגבינות של נני, מגורדת
1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור
לפסטייה:
1 חבילה בצק פילו
100 גרם חמאה מומסת
1/4 כוס שומשום
אופן ההכנה:
  1. מפשירים את בצק הפילו לפי הוראות היצרן. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה עגולה.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את התרד (אפשר בשתי נגלות) ומעדים תוך ערבוב עד שהוא מתרכך ומאבד מנפחו.
  4. מעבירים את תכולת המחבת לקערת ערבוב גדולה, מוסיפים את שלוש הגבינות, העגבניות המיובשות והתבלינים ומערבבים היטב.
  5. מרכיבים את הפסטייה: משמנים עלי פילו בחמאה המומסת ומסדרים בתבנית בחפיפה, כך שהשוליים יצאו החוצה. תצטרכו בין 4 ל-6 עלים.
  6. ממלאים בתערובת הגבינות עם התרד והעגבניות המיובשות ומיישרים.
  7. מקפלים את קצוות הבצק על המלית ומברישים בחמאה.
  8. משמנים עוד 2-3 עלים, מכסים את הפסטייה ודוחפים את הקצוות פנימה, כדי שהפסטייה תהיה אטומה.
  9. משמנים שוב ומפזרים את השומשום. בעזרת סכין יוצרים חריצים ומסמנים 6-8 משולשים.
  10. אופים כ-40 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
  11. חותכים ומגישים.