טירמיסו
מורן גיל
המצרכים (לכלי זכוכית בנפח 1.5 ליטר):
500 גר' מסקרפונה בטמפרטורת החדר
300 מ״ל שמנת מתוקה
1 כפית מחית וניל
6 חלמונים
150 גר' סוכר לבן
מיץ מחצי לימון
300 מ״ל אספרסו
50 מ״ל בייליס
1 חבילת בישקוטים
50 גר' קקאו
אופן ההכנה:
- בקערה שמתאימה לבן מארי (אמבטיית מים) מקציפים בעזרת מיקסר ידני את החלמונים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
- את התערובת מעבירים לבן מארי ומערבבים היטב עד אשר הסוכר נמס והחלמונים מגיעים לטמפרטורה של כ-60 מעלות.
- מעבירים את התערובת למיקסר, מוסיפים מחית וניל ומקציפים עד שהיא מתקררת לטמפרטורת החדר (אפשר פשוט לגעת עם היד בדופן קערת המיקסר ולהרגיש מתי היא התקררה).
- מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים לערבל במהירות בינונית. ברגע שהמסקרפונה התאחדה עם קציפת החלמונים, מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה שמנת מתוקה בזרם דק. מקציפים עד שהקרם מתייצב. שימו לב - יש להיזהר שלא להגיע להקצפת יתר.
- ברגע שהקרם מתחיל להתייצב מוסיפים מיץ מחצי לימון ומערבלים עוד קצת עד לאיחוד.
- בקערה נפרדת מערבבים את האספרסו עם הבייליס ומתחילים בשלב ההרכבה.
- מרכיבים את השכבות - לוקחים קערה שקופה ועמוקה ומתחילים בהרכבת שכבות הטירמיסו: שכבה ראשונה של הקרם, שכבה שנייה של הבישקוטים שטבולים באספרסו-בייליס, ושכבה שלישית של קקאו שמפזרים דרך מסננת דקה. חוזרים על השכבות לפי הסדר עד שמגיעים לקצה. סוגרים את הטירמיסו עם קקאו.
- מכניסים למקרר להתייצבות לכ-4 שעות, מחפשים את הכף הארוכה ביותר שמוצאים ומתחילים לחפור.