טירמיסו

מורן גיל
המצרכים (לכלי זכוכית בנפח 1.5 ליטר): 500 גר' מסקרפונה בטמפרטורת החדר 300 מ״ל שמנת מתוקה 1 כפית מחית וניל 6 חלמונים 150 גר' סוכר לבן מיץ מחצי לימון 300 מ״ל אספרסו 50 מ״ל בייליס 1 חבילת בישקוטים 50 גר' קקאו
אופן ההכנה:
  1. בקערה שמתאימה לבן מארי (אמבטיית מים) מקציפים בעזרת מיקסר ידני את החלמונים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
  2. את התערובת מעבירים לבן מארי ומערבבים היטב עד אשר הסוכר נמס והחלמונים מגיעים לטמפרטורה של כ-60 מעלות.
  3. מעבירים את התערובת למיקסר, מוסיפים מחית וניל ומקציפים עד שהיא מתקררת לטמפרטורת החדר (אפשר פשוט לגעת עם היד בדופן קערת המיקסר ולהרגיש מתי היא התקררה).
  4. מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים לערבל במהירות בינונית. ברגע שהמסקרפונה התאחדה עם קציפת החלמונים, מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה שמנת מתוקה בזרם דק. מקציפים עד שהקרם מתייצב. שימו לב - יש להיזהר שלא להגיע להקצפת יתר.
  5. ברגע שהקרם מתחיל להתייצב מוסיפים מיץ מחצי לימון ומערבלים עוד קצת עד לאיחוד.
  6. בקערה נפרדת מערבבים את האספרסו עם הבייליס ומתחילים בשלב ההרכבה.
  7. מרכיבים את השכבות - לוקחים קערה שקופה ועמוקה ומתחילים בהרכבת שכבות הטירמיסו: שכבה ראשונה של הקרם, שכבה שנייה של הבישקוטים שטבולים באספרסו-בייליס, ושכבה שלישית של קקאו שמפזרים דרך מסננת דקה. חוזרים על השכבות לפי הסדר עד שמגיעים לקצה. סוגרים את הטירמיסו עם קקאו.
  8. מכניסים למקרר להתייצבות לכ-4 שעות, מחפשים את הכף הארוכה ביותר שמוצאים ומתחילים לחפור.