1. משתמשים בחסה רטובה
שטפתם את החסה? טוב מאוד, אבל עכשיו אתם גם צריכים לייבש אותה היטב, מהסיבה הפשוטה שמים מעודדים ריקבון (ולא רק בחסה). חסה רטובה תהפוך לסמרטוטית, בעוד שחסה יבשה תשמור על הפריכות שלה. הכי טוב להשתמש בחסה הידרופונית שלרוב לא צריך בכלל לשטוף כי אין חול ואין ריסוס, ואפשר להעביר אותה ישירות מהשקית לקערה.
2. חותכים את הבצל מראש
אם יש משהו שבוודאות יכול להרוס לכם את הסלט זה בצל שנחתך מראש. בשום מקרה אין לחתוך בצל ולהוסיף אותו לסלט לפני שאתם יושבים לאכול. בצל שנחתך מראש מסריח במהירות, ויכול להשתלט על הטעמים ולהרוס את כל מה שהשקעתם בקערת הסלט שלכם. אגב, אם החלטתם לחתוך את הסלט מראש, כדאי שגם את המלח תשאירו לרגע האחרון, כי המלח יעודד את הירקות להגיר נוזלים (שמן זית או שמן רגיל דווקא כן אפשר לשים מראש).
3. לא משקיעים ברוטב
בסלט ירקות ישראלי קצוץ מומלץ לשים הרבה שמן ולימון וזהו, אבל אם הכנתם סלט חסה, כדאי שתשקיעו ברוטב. ערבבו שמן זית, חומץ בלסמי ודבש בצנצנת קטנה עם מכסה, ותקבלו רוטב קטיפתי טעים. אם אתם לא חוששים משום, מומלץ להוסיף גם שתי שיניים קצוצות. אגב, לא חייבים להיתקע על בלסמי - את הבלסמי יכול בכיף להחליף גם לימון סחוט או כל חומץ אחר שאתם אוהבים. והנה טיפ מנצח: אם הלכתם על הרוטב הזה, אתם יכולים לוותר על מלח ואף אחד לא ישים לב.
4. לא משקיעים בתוספות מעל
לעולם אל תגידו "זה רק סלט": גבינה, עוף, קטניות, אגוזים, פירות – אתם יכולים בקלות להפוך את הסלט הבנאלי והמשמים שלכם למעדן היסטרי ואפילו לארוחה שלמה. חזה עוף צרוב על מחבת יחד עם ביצה קשה או גבינה מגוררת (מוצרלה, רוקפור) ירימו את הסלט לגבהים חדשים ויוסיפו לכם כמות נאה של חלבונים לארוחה; קטניות כמו גרגירי חומוס או קינואה יכולות להוסיף לתחושת השובע; אגוזים וגרעינים יוסיפו מרקם קראנצ'י לסלט; ופירות ישדרגו לכם את החוויה – נסו להוסיף דובדבנים או ליצ'י וחתיכה קטנטנה של פלפל ירוק חריף, ותקבלו סלט שלא תוכלו להפסיק לזלול.
5. לא משתמשים בסכין מתאימה
ירקות חותכים בסכין חדה, אחרת ההכנה עלולה להפוך לסיוט. אבל מה שבאמת יהרוס לכם את הביס זו עגבנייה שלא נחתכה בסכין משוננת. כשאתם פורסים וקוצצים עגבנייה בסכין לא משוננת ולא חדה מספיק, העגבנייה מתכווצ'צ'ת וכל הנוזלים שלה יישארו על משטח החיתוך שלכם במקום בקערת הסלט, שם מקומם.
ואם אתם מעוניינים ברעיונות לסלטים עם טוויסט, הנה כמה מתכונים: