מרק בטטה קרמי
כשר
צמחוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כף
שמן זית
או 1 כף חמאה
1
בצל גדול
קצוץ
1
כרשה בינונית
קצוצה (החלק הלבן בלבד)
1
ק"ג
בטטות
קלופות
מעט
אגוז מוסקט
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
60
מ"ל
שמנת לבישול
או קרם קוקוס (1/4 כוס) אפשרות
להגשה:
חופן
גרעיני חמנייה
חופן
עירית קצוצה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן (או החמאה) בסיר כבד ומטגנים את הבצל והכרשה עד שהם הופכים לשקופים.
  2. מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים מים עד כיסוי ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ-30 דקות.
  3. טוחנים את המרק למחית חלקה. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. אם רוצים, מוסיפים 1/4 כוס שמנת לבישול או קרם קוקוס.
  4. ההגשה: קולים קלות את גרעיני החמנייה במחבת ללא שמן, עד שהם מעלים ניחוח נעים. מחלקים את המרק לקעריות ומקשטים כל קערית בגרעיני חמנייה ובעירית קצוצה.
עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"