![מרק בטטה קרמי](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2021/12/20/HkiXN36cY/HkiXN36cY_0_60_490_295_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כף
שמן זית
או 1 כף חמאה
1
בצל גדול
קצוץ
1
כרשה בינונית
קצוצה (החלק הלבן בלבד)
1
ק"ג
בטטות
קלופות
מעט
אגוז מוסקט
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
60
מ"ל
שמנת לבישול
או קרם קוקוס (1/4 כוס)
אפשרות
להגשה:
חופן
גרעיני חמנייה
חופן
עירית קצוצה
:רשימת קניות עבור המתכון
בול למזג האוויר: מרק בטטה קרמי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/sjpo70vvnאופן ההכנה:
- מחממים את השמן (או החמאה) בסיר כבד ומטגנים את הבצל והכרשה עד שהם הופכים לשקופים.
- מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים מים עד כיסוי ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ-30 דקות.
- טוחנים את המרק למחית חלקה. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. אם רוצים, מוסיפים 1/4 כוס שמנת לבישול או קרם קוקוס.
- ההגשה: קולים קלות את גרעיני החמנייה במחבת ללא שמן, עד שהם מעלים ניחוח נעים. מחלקים את המרק לקעריות ומקשטים כל קערית בגרעיני חמנייה ובעירית קצוצה.
עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"