אופן ההכנה:
- מחממים את השמן (או החמאה) בסיר כבד ומטגנים את הבצל והכרשה עד שהם הופכים לשקופים.
- מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים מים עד כיסוי ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ-30 דקות.
- טוחנים את המרק למחית חלקה. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. אם רוצים, מוסיפים 1/4 כוס שמנת לבישול או קרם קוקוס.
- ההגשה: קולים קלות את גרעיני החמנייה במחבת ללא שמן, עד שהם מעלים ניחוח נעים. מחלקים את המרק לקעריות ומקשטים כל קערית בגרעיני חמנייה ובעירית קצוצה.
עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"