![אוכל](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2020/04/07/9897716/9897716_160_218_883_531_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים :
100
גרם
חמאה
או 3 כפות שמן זית
1
ק"ג
ארטישוק ירושלמי
קלוף ופרוס גס
3
יחידות
לפתות בינוניות
קלופות ופרוסות גס
1
כוס
כרשה
פרוסה דק (רק החלק הלבן)
2
יחידות
ראש סלרי קלוף
ופרוס גס
2
יחידות
תפוחי אדמה
קלופים ופרוסים דק
5
יחידות
שיני שום
פרוסות
1
כף
עלי טימין טרי
1
כוס
יין לבן
עדיף מסוג שרדונה
1
חבילה
ערמונים
קלופים
1
כף
מלח
קורט
פלפל שחור גרוס
קורט
אגוז מוסקט
250
מ"ל
שמנת לבישול
להגשה (לא חייבים):
חופן עלי כוסברה טרייה או בזיליקום
שמן זית
אגוזים קלויים
קצוצים
פרוסות שום מטוגנות
:רשימת קניות עבור המתכון
המרק המושלם: ירקות שורש ויין
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/sjs00jntriאופן הכנה:
- ממיסים את החמאה בסיר גדול, מוסיפים את הירקות, השום והטימין ומאדים אותם 15-10 דקות.
- מוסיפים את יתר המרכיבים למעט השמנת, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים על להבה נמוכה כ-45 דקות.
- מוסיפים את השמנת וטוחנים את המרק עד שהוא סמיך ואחיד.
- מזלפים שמן זית, מפזרים עלי כוסברה ואגוזים מלמעלה, ומגישים.
* המתכון באדיבות מסעדת אדום בירושלים