באיטליה מכינים ככה עוגת זוקוטו – מעטפת מפרוסות עוגה או עוגיות שמחביאה קרם מתוק. אנחנו נעזרנו בקערה כדי להכין מנה חגיגית: עוגת בומב מפלפלים במילוי בשר ואורז. מומלץ להשתמש בקערה בקוטר עליון של 26-24 ס"מ. אם משתמשים בקערה גדולה יותר, לא ממלאים אותה עד הסוף. אפשר באותו אופן להכין מנות אישיות בקערות קטנות.
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל־250 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מניחים את הפלפלים (בשלמותם) בתבנית ואופים 20-15 דקות, עד שנראים בהם כתמי צלייה חלקיים. מכבים את התנור ומניחים לפלפלים להצטנן בתוכו עד שהתנור קר. מוציאים את הפלפלים, קולפים אותם ומפרקים אותם ל־4-3 רצועות (נפטרים מהגרעינים ומהגבעול).
- מכינים את מלית הבשר: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
- מכינים את מלית האורז: שמים את האורז בסיר, מוסיפים את המלח ויוצקים שפע מים רותחים (כמו לבישול פסטה). מכסים את הסיר חלקית ומבשלים 20-15 דקות, עד שהאורז מתרכך חלקית בלבד. מסננים. מוסיפים לאורז את יתרת מרכיבי המלית ומערבבים היטב.
- מחממים את התנור שוב ל־250 מעלות. מרפדים את הקערה בניילון נצמד כך ששוליו יחרגו מהקערה (תצלום 1). מצמידים את השוליים העודפים לצד החיצוני של הקערה (אם צריך, יוצרים שתי שכבות ניילון, לאורך ולרוחב, כדי להבטיח כיסוי מלא). בנוסף, מרפדים תבנית בנייר אפייה (נוח להשתמש בתבנית קפיץ בקוטר 32-26 ס"מ, אך כל תבנית גדולה תתאים).
- מניחים את רצועות הפלפלים מסביב לדופן הקערה, כך שצידם החיצוני פונה החוצה. אם צריך, יוצרים שכבה נוספת כדי לכסות את מלוא גובה הקערה (תצלום 2). מניחים לסירוגין שכבות ממליות הבשר והאורז, או שמערבבים את הבשר והאורז וממלאים את הקערה (תצלומים 3–5). מניחים על השכבה העליונה רצועות פלפלים, לכיסוי מלא (תצלום 6). הופכים את תבנית האפייה ומניחים אותה על הקערה. הופכים את המבנה, כך שהקערה תהיה כעת על התבנית. מסירים את הקערה והניילון הנצמד (תצלום 7). מכסים את תבנית האפייה ואת עוגת הפלפלים ברדיד אלומיניום רופף, כדי שהפלפלים לא ייחרכו.
- צולים כשעה ורבע עד שהבשר עשוי (אם רוצים, נועצים סכין לעומק ומוודאים שהוא עשוי). מוציאים.
- יוצקים על העוגה טחינה ומפזרים צנוברים ופטרוזיליה. מגישים חם.
^ איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים במיקרוגל או מכוסה, בתנור.