אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים אורז מבושל, שמן זית, פפריקה, מייפל, מלח ואבקת שום.
2. משטחים את האורז על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות.
3. מערבבים את האורז ומכניסים לתנור לעוד 10 דקות. האורז מוכן כשהוא זהוב, יפה וקריספי.
4. שומרים בקופסה סגורה ומגישים מעל סלטים.
5. להכנת הסלט: קולפים את הקישואים והזוקיני לרצועות דקות בעזרת קולפן רגיל. מעבירים לקערה.
6. מוסיפים גרידת לימון, מיץ לימון, שמן זית, עלי שמיר קצוצים (או פטרוזיליה קצוצה) ומעט מלח ומערבבים בעדינות.
7. מפזרים למעלה את האורז (לא צריך את הכול, כמות האורז במתכון מספיקה לשני סלטים ויותר, שימו כמה שאתם אוהבים ממש כמו שאתם שמים קרוטונים, ואת השאר תשמרו לסלטים נוספים, כמו סלט כרוב למשל), מערבבים ומגישים.