אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ
1
יחידה
בטטה, קלופה ופרוסה דק מאוד
1
כף
שמן זית
2
חבילות
(500 גרם) פטריות טריות, פרוסות
1
חבילה
(200 גרם) תרד טרי
קורט אגוז מוסקט
1/4
כוס
יין לבן
5
יחידות
ביצים
1
קופסה
קוטג' 5%
250
מ"ל
שמנת לבישול 9%
עגבניות מיובשות, קצוצות
130-120
גרם
(כחצי קופסה) גבינה בולגרית 5%
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/4
כפית
טימין יבש
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.
  2. מסדרים את פרוסות הבטטה בתבנית כך שייצרו שכבה אחידה, אופים בתנור כ-10 דקות או עד לריכוך קל. מוציאים ומניחים בצד. לא מכבים את התנור.
  3. מחממים את השמן במחבת ומקפיצים בה את הפטריות כ-4 דקות. מוסיפים את התרד, האגוז המוסקט ואת היין הלבן ומקפיצים עוד עד שהתרד מצטמצם. מורידים מן האש ומניחים בצד.
  4. מערבבים בקערה את הביצים, הקוטג' והשמנת עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הבולגרית, המלח, הפלפל, הטימין והעגבניות המיובשות ומערבבים שוב. מוסיפים את הפטריות והתרד, מערבבים ויוצקים על פרוסות הבטטה.
  5. אופים 40-30 דקות עד שהמאפה מזהיב היטב. מוציאים ומגישים.