![אוכל](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2019/10/07/9528729/9528729_0_32_981_589_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ
1
יחידה
בטטה, קלופה ופרוסה דק מאוד
1
כף
שמן זית
2
חבילות
(500 גרם) פטריות טריות, פרוסות
1
חבילה
(200 גרם) תרד טרי
קורט אגוז מוסקט
1/4
כוס
יין לבן
5
יחידות
ביצים
1
קופסה
קוטג' 5%
250
מ"ל
שמנת לבישול 9%
עגבניות מיובשות, קצוצות
130-120
גרם
(כחצי קופסה) גבינה בולגרית 5%
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/4
כפית
טימין יבש
:רשימת קניות עבור המתכון
בלי בצק: קיש תרד ופטריות על בסיס בטטה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/sjuvlbkd3אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.
- מסדרים את פרוסות הבטטה בתבנית כך שייצרו שכבה אחידה, אופים בתנור כ-10 דקות או עד לריכוך קל. מוציאים ומניחים בצד. לא מכבים את התנור.
- מחממים את השמן במחבת ומקפיצים בה את הפטריות כ-4 דקות. מוסיפים את התרד, האגוז המוסקט ואת היין הלבן ומקפיצים עוד עד שהתרד מצטמצם. מורידים מן האש ומניחים בצד.
- מערבבים בקערה את הביצים, הקוטג' והשמנת עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הבולגרית, המלח, הפלפל, הטימין והעגבניות המיובשות ומערבבים שוב. מוסיפים את הפטריות והתרד, מערבבים ויוצקים על פרוסות הבטטה.
- אופים 40-30 דקות עד שהמאפה מזהיב היטב. מוציאים ומגישים.