עוגת שמרים שוקולד
כשר
זמן הכנה
50 דקות
זמן כולל
170 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
13
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
1/2 3
כוסות
קמח לבן מנופה
1
כף
גדושה שמרים יבשים
1/3
כוס
שמן קנולה
7
כפות
סוכר לבן
2
יחידות
ביצים
3/4
כוס
מים
1
כפית
תמצית וניל
1
יחידה
ביצה טרופה להברשה
קורט מלח
למלית:
1
קופסה
ממרח שוקולד פרווה
50
גר'
אגוזי לוז קצוצים
לסירופ:
1/2
כוס
סוכר
1/2
כוס
מים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצים, מים, מלח ותמצית וניל למשך כ-10 דקות על מהירות בינונית, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
  2. בידיים מקומחות יוצרים כדור ומעבירים לקערה מקומחת. מניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 4 מ"מ.
  4. מורחים על המלבן כחצי מכמות ממרח השוקולד בעזרת כף שטוחה (פלטה), מפזרים מעל אגוזים קצוצים ומגלגלים לרולדה מהודקת.
  5. חוצים את הרולדה לאורכה ומגלגלים את שני החלקים לצורת בורג. חוזרם שוב על אותו הדבר עם חלקו השני של הבצק.
  6. מניחים בתבנית מרופדת את העוגות לשעה לצורך התפחה, מברישים בביצה ואופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
  7. להכנת סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות נוספות על אש בינונית עד שהסוכר נעלם.
  8. מצננים ומברישים את העוגות בנדיבות.
המתכונים באדיבות מימי נאמן ורשת מאפה נאמן