אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר עד לקבלת מרקם קרמי.
2. מוסיפים בהדרגה את הביצים עד לקבלת תערובת אחידה. עוצרים את המיקסר, אוספים מהדפנות את השאריות מערבלים מעט ועוצרים.
3. בקערה נפרדת מערבבים יחד: קמח, א. סודה לשתייה, מלח שוקולד ומוסיפים למיקסר.
4. מעבדים קלות במהירות בינונית אך ורק עד לקבלת גושי בצק.
5. מעבירים 3/4 מכמות הבצק על גבי נייר אפייה, מניחים מעליו עוד נייר אפיה ומתחילים לרדד למלבן שטוח בעובי של כס"מ, כל פעם מוסיפים מהבצק הנותרעד לקבלת מלבן (הערות מטה לגבי הבצק הנותר) מניחים על מגש שטוח ומעבירים לקירור 10 דק'.
6. מוציאים מסירים את נייר האפייה העליון, מורחים מחצית מהמלבן בנוטלה ובחצי השני את חמאת הבוטנים.
7. מגלגלים לאט לאט לרולדה, עוטפים ומקפיאים לחצי שעה לפחות!
8. פורסים לפרוסות שוות של כ־1.5 ס"מ מניחים במרווחים על גבי מגש מרופד בנייר אפייה, ואופים ב־170 מעלות טורבו 12 דק'.
הערות:
* שימו לב אחרי חיתוך הרולדה, לאפות ישר את העוגיות, במידה ומרגיש לכם שהבצק התחמם, יש לקרר שוב במקרר ורק אז לאפות אותן.
* את שאריות הבצק ניתן לגלגל לכדורים קטנים ולאפות 170 מעלות כ־14 דק'.