לביבות קישואים אפויות עם שקדים, עשבי תיבול ועלי תרד
כשר
טבעוני
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
18
מצרכים
12
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
ללביבות:
2
זוקיני גדולים
מגוררים גס בפומפייה עפ הקליפה
1/2
צרור
פטרוזיליה
עלים קצוצים
1/2
צרור
נענע
עלים קצוצים
15-10
בזיליקום
עלים קצוצים
חופן נדיב
עלי תרד טריים
קצוצים (אפשר לוותר ולהוסיף עוד משאר העלים)
2
ביצים
4
כפות
פירורי לחם
5-4
כפות
שקדים פרוסים
2
כפות
גבינת פטה או בולגרית מפוררת
(אפשרות)
1
כף
שמן זית
1
כף
שמן זית
לאפייה:
מעט
שמן זית
מעט
פירורי לחם
מעט
מלח גס
להגשה:
מעט
לאבנה
או יוגורט
מעט
שמן זית
מעט
פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. סוחטים היטב מנוזלים את הזוקיני המגורר ושמים בקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. יוצרים מהתערובת לביבות ומניחים אותן בתבנית במרווחים של 1 ס"מ זו מזו (כדי לקבל לביבות אחידות אפשר להיעזר בקורצן עוגיות כדי לעצב אותן). מרססים (או מברישים בעדינות) את הלביבות במעט שמן זית ומפזרים עליהן פירורי לחם וקורט מלח גס.
  4. אופים כ-25 דקות, עד ששולי הלביבות משחימים.
  5. מניחים ללביבות להצטנן בתבנית 10-5 דקות לפני שמוציאים אותן, כדי שלא יתפרקו.
  6. מגישים בליווי לאבנה או יוגורט עם שמן זית ופלפל שחור.