אופן ההכנה:
- הבצק - מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומעבדים כדקה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הסוכר, השמן והביצה ולשים 5 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אבל לא דביק. מוסיפים את המלח ולשים כ-5 דקות נוספות.
- משמנים את פני הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים 60-45 דקות.
- עיצוב החלה - מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.
- מערבבים את כל מרכיבי המלית ומורחים ממנה שכבה דקה על כל אחד ממלבני הבצק. מגלגלים כל מלבן לגלילה מאחת הדפנות הארוכות. חוצים כל גלילה לאורכה.
- קולעים חלה מכל 6 חצאי גלילות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מרססים או מברישים את החלות במעט שמן ומתפיחים כ-30 דקות.
- בינתיים ממחממים את התנור ל-180 מעלות, רצוי במצב טורבו.
- מברישים את החלות בביצה טרופה ואופים 35-25 דקות, עד שגם תחתית החלות מזהיבה.
- בזמן שהחלות בתנור שמים בסיר קטן 1/2 כוס מים ו-3/4 כוס סוכר ומביאים לרתיחה.
- מיד לאחר שהחלות יוצאות מהתנור מברישים אותן במי הסוכר. מניחים להן להתקרר לחלוטין לפני שמנתקים אותן מנייר האפייה.
- נעה עינת, קונדיטורית, עורכת סדנאות להכנת מאפים מתוקים ומלוחים. לחצו כאן לפרטים