אופנה
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
75 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
15
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
סירופ:
2
כוס
תותים
חתוכים
2
כף
סוכם חום
דק
בלילה:
1.5
כוס
קמח תופח
רצוי חלק ממנו קמח תופח מלא
1
יחידה
מרכיבים תבנית בקוטר 26 ס"מ
3/4
כוס
סולת מלאה
1
יחידה
קליפת תפוז
מגוררת
100
גרם
פתיתי קוקוס
200
מ"ל
מיץ תפוזי דם/מיץ תפוזים רגיל
3/4
כוס
קרם קוקוס דל שומן
1
כפית
תמצית וניל
120
גרם
רסק תפוחים/רסק תותים
5
יחידות
ביצים
בטמפרטורת החדר
1
יחידה
תפוז דם/תפוז רגיל
פרוס עם הקליפה או בלי
1/4
כוס
מים רותחים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
(צילום: ליאורה חוברה)
אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. הסירופ: שמים בקערה את התותים, מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומשהים לפחות לשעה. מסננים את התותים מהסירופ שנוצר ושומרים בנפרד בצד עד השימוש.
  3. הבלילה: מערבבים בקערה את הקמח, הסולת קליפת התפוח ואת פתיתי הקוקוס.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את המיץ, קרם הקוקוס, רסק התפוחים ואת תמצית הווניל.
  5. שמים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים 8 דקות עד שנוצר קצף אוורירי.
  6. מוסיפים לסירוגין ובהדרגה לקציפת הביצים את תערובת היבשים ואת התערובת הרטובה עד לסיומן.
  7. מוסיפים את התותים לבלילה ומערבבים ידנית עד לפיזור אחיד. מעבירים את הבלילה לתבנית.
  8. מקשטים את העוגה בפרוסות תפוח ואופים כ-45 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  9. מוהלים את הסירופ ברבע כוס מים רותחים. בסיום האפייה מוציאים את העוגה, יוצקים עליה את סירופ התותים ומצננים. אפשר לשמור שלושה ימים במקרר. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה