(צילום: ליאורה חוברה)
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
- הסירופ: שמים בקערה את התותים, מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומשהים לפחות לשעה. מסננים את התותים מהסירופ שנוצר ושומרים בנפרד בצד עד השימוש.
- הבלילה: מערבבים בקערה את הקמח, הסולת קליפת התפוח ואת פתיתי הקוקוס.
- בקערה נפרדת מערבבים את המיץ, קרם הקוקוס, רסק התפוחים ואת תמצית הווניל.
- שמים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים 8 דקות עד שנוצר קצף אוורירי.
- מוסיפים לסירוגין ובהדרגה לקציפת הביצים את תערובת היבשים ואת התערובת הרטובה עד לסיומן.
- מוסיפים את התותים לבלילה ומערבבים ידנית עד לפיזור אחיד. מעבירים את הבלילה לתבנית.
- מקשטים את העוגה בפרוסות תפוח ואופים כ-45 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
- מוהלים את הסירופ ברבע כוס מים רותחים. בסיום האפייה מוציאים את העוגה, יוצקים עליה את סירופ התותים ומצננים. אפשר לשמור שלושה ימים במקרר. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה