האיסור להשתמש בקמח בפסח מאלץ אותנו להשתמש במרכיבים אחרים, כמו אגוזים ושקדים טחונים - ולפעמים אנחנו מגלים שהתוצאות אפילו יותר טובות מעוגיות רגילות!
אז הנה מתכון לעוגיות שוקולד לפסח שתכינו שוב ושוב, גם אחרי החג: פריכות מבחוץ, נימוחות ופאדג'יות מבפנים.
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- שמים את אגוזי המלך ואבקת הסוכר במעבד מזון וטוחנים דק.
- ממיסים יחד את החמאה והשוקולד במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שמתקבל קרם חלק ואחיד. על הכיריים: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שמתקבל קרם חלק ואחיד.
- מצננים מעט את קרם השוקולד.
- שמים בקערת המיקסר את הסוכר, הווניל, המלח והביצים, ומקציפים כ-5 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את קרם השוקולד ומערבלים באיטיות עד שהוא נטמע בתערובת.
- מקפלים לתוך התערובת את האגוזים הטחונים.
- מניחים בתבנית תלוליות מהבצק בעזרת שתי כפות או כף קפיצית לגלידה (אני השתמשתי בכף בקוטר 4 ס"מ) - שומרים על מרחק של 4-3 ס"מ ביניהן (אם הבצק רך מדי ולא נוח לעבוד אתו, צננו אותו במקרר כשעתיים לפני העיצוב).
- אופים 15-12 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים ועדיין רכות במרכזן (אל דאגה, הן יתייצבו בקירור).
- לאחר שהעוגיות הצטננו לחלוטין מעבירים אותן לכלי אטום ושומרים עד 5 ימים.
עוד מתכונים מעולים של אורלי חרמש - בבלוג Brown Sugar