האיסור להשתמש בקמח בפסח מאלץ אותנו להשתמש במרכיבים אחרים, כמו אגוזים ושקדים טחונים - ולפעמים אנחנו מגלים שהתוצאות אפילו יותר טובות מעוגיות רגילות!
אז הנה מתכון לעוגיות שוקולד לפסח שתכינו שוב ושוב, גם אחרי החג: פריכות מבחוץ, נימוחות ופאדג'יות מבפנים.
עוגיות שוקולד לפסח עם אגוזי מלך
כשר
צמחוני
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
145 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3/4
כוס
אגוזי מלך
1
כף
אבקת סוכר
100
גרם
חמאה קרה
200
גרם
שוקולד מריר
3/4
כוס
סוכר
2
כפיות
תמצית וניל
או גרגירים ממקל וניל אחד
1/2
כפית
מלח
2
ביצים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. שמים את אגוזי המלך ואבקת הסוכר במעבד מזון וטוחנים דק.
  3. ממיסים יחד את החמאה והשוקולד במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שמתקבל קרם חלק ואחיד. על הכיריים: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שמתקבל קרם חלק ואחיד.
  4. מצננים מעט את קרם השוקולד.
  5. שמים בקערת המיקסר את הסוכר, הווניל, המלח והביצים, ומקציפים כ-5 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  6. מוסיפים את קרם השוקולד ומערבלים באיטיות עד שהוא נטמע בתערובת.
  7. מקפלים לתוך התערובת את האגוזים הטחונים.
  8. מניחים בתבנית תלוליות מהבצק בעזרת שתי כפות או כף קפיצית לגלידה (אני השתמשתי בכף בקוטר 4 ס"מ) - שומרים על מרחק של 4-3 ס"מ ביניהן (אם הבצק רך מדי ולא נוח לעבוד אתו, צננו אותו במקרר כשעתיים לפני העיצוב).
  9. אופים 15-12 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים ועדיין רכות במרכזן (אל דאגה, הן יתייצבו בקירור).
  10. לאחר שהעוגיות הצטננו לחלוטין מעבירים אותן לכלי אטום ושומרים עד 5 ימים.
עוד מתכונים מעולים של אורלי חרמש - בבלוג Brown Sugar