חצי מיליון עוקבים, מבטא שלא ממש ברור מה מקורו, זקן אחד מרשים ובעיקר – שורה של מתכוני אפייה ממש לא רגילים. החל מספינג' ורוד, דרך לחמים מיוחדים מלאי טעמים ועד ללביבות לטקס עם תוספת של סלמון או אפילו בשר מעושן.
2 צפייה בגלריה
בן ואשתו באירוע קייטרינג
בן ואשתו באירוע קייטרינג
בן ואשתו באירוע קייטרינג
(צילום: עומר קפלן)
מאחורי הסרטונים המושקעים האלה עומד בן סימן טוב, אחד האופים הפופולריים ברשתות החברתיות שפועל תחת השם bengingi. הוא התחיל את דרכו במסעדת צפון אברקסס של איל שני, שם למד את יסודות הבישול, והמשיך כטבח ושף בעוד כמה מסעדות לפני שיצא ללימודים שלקחו אותו לשלב הבא – האוניברסיטה הקולינרית של צפון איטליה.
באחד הימים החופשיים מלימודים, הוא קיבל עצה מאבא שלו להתחיל לאפות. "'תנסה לעשות לחם', הוא אמר לי ואכן ניסיתי. זאת הייתה הנקודה שבה התחלתי את גלגול האפייה בחיי. למדתי מיוטיוב, אבל בעיקר ניסיתי המון והבנתי משהו חשוב מאוד: כל אחד יכול לאפות. זה דורש אימון, הבנה של התהליך ושיפור מתמיד אבל בשורה התחתונה אין לי משהו מיוחד בידיים שאין לאחרים. זה תלוי בכל אחד כמה הוא מוכן להיכנס לתהליך, ולזכור שכל כיכר לחם, מאפה או פיצה שתכינו, תמיד תהיה טובה יותר מהקודמת שהכנתם. אתם רק תלכו ותשתפרו ותלמדו טוב יותר את שפת האפייה", אומר סימן טוב.

קפיצה קדימה בזמן, סימן טוב מתגורר היום בניו יורק עם אשתו ובתם הקטנה. עם חצי מיליון עוקבים הוא מחלק את זמנו בין צילום סרטונים, ניהול חברת הקייטרינג שלו ועבודה על פרויקטים עתידיים: הוצאה לאור בספטמבר של ספר בישול בנושא אפייה ואוכל ים תיכוני שכתב יחד עם אשתו שהיא גם שפית במקצועה, ופתיחת מאפייה במנהטן בחודשים הקרובים. לגבי המאפייה, סימן טוב עדיין לא חושף פרטים רבים, אבל מגלה שזה יהיה מקום מיוחד שימכור רק מוצר אחד.
יש המון יוצרי תוכן בתחום האוכל ברשתות. איך פורצים קדימה ומתבלטים מול השאר? "מאוד חשוב להישאר נאמן לערכים שאתה מקדם, ליצור שפה משלך וייחודיות ובעיקר להבין שזה מסע ארוך שכולל התמדה ועבודה קשה. יש המון רגעים שלא רואים התקדמות ולפעמים יש סרטונים סופר מושקעים שלא מצליחים ויש ירידה בחשיפה. מנגד, יש פתאום הצלחות לא צפויות ואתה מקבל הצעות והזדמנויות שלא חשבת עליהן. אני עושה את זה כבר חמש שנים ללא הפסקה ואני חושב שכבר פיתחתי מומחיות ומקצועיות בתחום הזה".
2 צפייה בגלריה
בן סימן טוב, אופה ישראלי
בן סימן טוב, אופה ישראלי
סימן טוב. "לא נותן לסרטונים שלא מצליחים לדכא אותי"
(צילום: Jay belsky)
אתה מרגיש צורך להעלות המון סרטונים כל שבוע? מעין מחויבות לעוקבים שלך? "אני יצאתי מהמעגל שבו התוכן משפיע על חיי. אני לא נותן לזה להלחיץ אותי, לא נותן לסרטונים שלא מצליחים לדכא אותי, ומצד שני לא נותן לסרטונים שמאוד מצליחים להרים אותי יותר מדי. זה כמו ביזנס – יש יום שבו יש מלא לקוחות והכול סולד אאוט, ויש ימים שאנשים לא באים. הרשתות הן מנגנון הפרסום שלי והשיווק שלי, אז גם אם לצורך העניין פוסט אחד שכתבתי לא ממש הצליח, יכול להיות שהוא הניב הרבה יותר מסתם צפיות. למשל לפעמים אני מעלה סרטונים או תמונות של הקייטרינג שלי. הם לאו דווקא יהיו סרטונים מצליחים כמו של המתכונים שלי, אבל אם זה הביא לי לידים של לקוחות שאשכרה רוצים עכשיו לסגור איתי אירוע ולעשות קייטרינג, אז עשיתי את שלי. זה לא רלוונטי אם היו שם חמש צפיות או 500 אלף, לכל דבר יש את המטרה שלו".

"אם אתה לא אוהב את זה שאני ישראלי, אז לך מפה ואל תחזור"

סימן טוב לא מנופף את הישראליות שלו בכל סרטון, אבל היא נמצאת שם ברקע והוא כמובן אינו מסתיר אותה או מעמעם אותה. אחרי ה-7 באוקטובר, כמו יוצרים ישראלים רבים ברשתות שהתייחסו למלחמה ולחטופים, הוא קיבל תגובות קשות ונאצות מצד פרו-פלסטינים, אבל הוא דווקא שמח להיפטר מהם: "כשהתחלתי לדבר על הטבח ועל החטופים, אז הייתה ירידה קיצונית של איזה 70-60 אלף איש במספר העוקבים. זה עוד שלב של התבגרות בעולם המדיה. כביזנס זה נורא לראות את ה-70 אלף האלה הולכים, זה כאילו אתה מאבד מניות באיזו חברה, אבל באותה נשימה זה אנשים שמעולם לא היו קליינטים שלי. אם אתה לא אוהב את זה שאני ישראלי, אז לך מפה ואל תחזור. הרגשתי שזה ניקיון טוב לפיד שלי, והעפתי את כל אנשי ה-free free האלה. אני יודע בדיוק מי אני ומאיפה באתי ומי שזה לא מתאים לו, אז להתראות".
אחרי 7 באוקטובר סימן טוב לקח חלק במספר אירועי התרמת כספים עבור הניצולים וגם השתתף באירועים למען החטופים.
עד כמה אתה מחובר לקהילה היהודית והישראלית בניו יורק? "מאוד מחובר ויש לי חברים רבים בקהילות השונות. יצא לי גם לעשות אירועים ושיתופי פעולה בכל מיני פורמטים בקהילה היהודית וגם בקרב החרדים. יש לקהילות האלה מקום מאוד חשוב בלב שלי ואני גם נותן לזה המון תשומת לב. אני שומר על קשר קרוב לקהילה, אבל לא מגביל את עצמי, כמובן באינסטגרם, אבל גם בחיים עצמם לקהל היהודי או הישראלי, אלא עובד עם כולם בעיר".
מה אתה מייעץ לכל האנשים בבית שרוצים להיכנס לעולם האפייה אבל המילים שמרים או התפחה מעוררות בהם פחד? "אז דבר ראשון אני יכול לספר את הסיפור של השותף שלי פלה, בחור שוודי שגרתי איתו באיטליה כשלמדתי לימודי קולינריה. הוא היה אחד הטבחים הגרועים שפגשתי בחיים שלי, אחד כזה שהורס קורנפלקס עם חלב, ממש לא יודע להכין כלום. כל פעם שהיינו מוזמנים לאיזו לארוחת ערב, הוא היה אומר 'אני אביא לחם'. אז אמרתי לו, אבל אתה לא יודע לאפות, אז הוא היה עונה: ברור שאני יודע לאפות! הוא היה עושה סתם איזושהי עיסה, מכין איזה בצק, שם אותו על תבנית כלשהי ומכניס את זה לתנור בטמפרטורה כלשהי. היה יוצא לחם כלשהו.
"האמת? זה היה אחלה לחם כי תכלס כל לחם שיוצא חם מהתנור בבית הוא הרבה יותר טוב לרוב ממה שאתה תקנה בחוץ, בעיקר בארה"ב. בכנות, לא משנה מי יעשה את המתכונים שלי, ייצא לו יותר טוב כנראה ממה שהוא יקנה פה בסופר. יש דבר אחד שמאוד חשוב להדגיש באפייה ביתית, אתה קונה את המוצרים הכי טובים בשבילך, ולא מכניס לגוף שלך שום דבר של אפייה מסחרית במפעלים".

אז איך מתחילים לאפות בבית? "אני ממליץ בהתחלה לקחת איזשהו מאפה שחשוב לך ואתה רוצה לחזור עליו. למשל חלה זה תמיד הכי קל כי כל שבת עושים קידוש. לבחור איזשהו מתכון ממישהו שאנחנו סומכים עליו, לעשות פעם ראשונה ולעקוב באדיקות אחרי המתכון אחד לאחד. וללמוד מהטעויות - לראות ולתקן. אם יצא קצת יבש, אז צריך להעלות טיפה את הנוזלים, לקרוא וללמוד או לשאול אנשים שמבינים. ברגע שאתה מתמחה במתכון אחד שאתה גם חוזר עליו, אחרי ארבע חלות אתה כבר תבין מצוין מה אתה עושה, וברגע שאתה מתחיל קצת יותר להבין מתכון אחד או לעשות כבר כמה מתכונים, פתאום יהיה לך את המתכון שלך לפנקייק, את המתכון שלך לחלה, את המתכון שלך לאיזו פוקצ'ה - ותדע לעשות את כל זה טוב. לאט לאט זה יתחיל לבוא יותר טבעי. אין מה לפחד, בסך הכול מכינים לחם, לא מפצחים את האטום".
אתה מסיים כל סרטון שלך בצעקה שהפכה להיות מזוהה איתך – YASSS! מאיפה זה הגיע? "זה חלק מיצירת מותג משלך. יש פה גם משהו נחמד שמזוהה איתי וגם מונע מאחרים אפשרות לגנוב את התוכן כי הסרטון מסתיים ב-YASSS ואם תחתוך את זה, הסרטון שגנבת לא יהיה גמור. הרעיון בעצם לסגור את זה עם YASSS, שזה משהו שיהיה קליק לאנשים. היו מלא דברים בדרך, היה YASSS, בום, pack וכל מיני שטויות אחרות, YASSS נבחר בפעם הראשונה ומאז זה נתקע".
מתכון לחנוכה: ספינג' ורוד
11 דירוגים
ספינג' ורוד של בן סימן טוב
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
120 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
קרדיט מתכון: בן סימן טוב, מתוך אינסטגרם
פורסם לראשונה: 08:41, 29.12.24