אחרי שכמעט כל סנדוויצי'ה בארץ אימצה את המנה לתפריט, גם בסנדוויצ'יה המיתולוגית "איציק ורותי" הסכימו לזרום: כבר חודש מסתתרת בתפריט מנה חדשה, וזה לא פחות מאירוע מכונן בתולדות המקום.
מדובר במנה של שניצל דק ופריך, שמטגנים במקום ברגע ההזמנה, והוא נכנס ללחמניית חלה או בגט. את הלחמנייה מורחים בטחינה ומטבוחה, מוסיפים ירקות וזהו זה. כשהביס טוב ומתפצח בפה – לא צריך יותר מזה כלום. המנה גדולה, הלחמנייה מפוצצת בארבע חתיכות יפות של שניצל, והיא משביעה ומספקת. רגע המפגש בין השניצל ללחמנייה יוצר קסם בפה – השניצל פריך וחם, הלחמנייה רכה ומתמסרת והמטבוחה מסתחררת שם בין שניהם.
"זו היסטוריה באיציק ורותי, אנחנו מכניסים מנה פופולרית חדשה שיש עליה קונצנזוס", מסביר דודי שחף, מבעלי המקום ובנם של המייסדים. "מי לא אוהב שניצל? מקטן ועד גדול, מהנכד ועד הסבא. אבא שלי, שהקים את הסנדוויצ'יה בשנת 1957 ברחוב שינקין בתל אביב, לא היה מסכים להכניס את המנה הזאת לתפריט. לקח לנו המון שנים להכניס שקשוקה, הוא לא התחבר לזה בכלל. אמרתי לו 'אבא, אתה כבר 50 שנה עם אותם סנדוויצ'ים ואותם מתכונים, בוא נכניס מנה עדכנית של שקשוקה לדור הצעיר'. רק אחרי שהבטחתי לו שנכניס גם פילה הרינג לתפריט, הוא התרצה והסכים לשקשוקה".
הסנדוויצ'יה המיתולוגית שכנה במשך 63 שנים בכוך פצפון בשינקין, ושימשה במשך שנים כמו "בית" לדורות של רעבים. איציק שחף, אבא של דודי ומי שהקים את המקום, עלה ארצה בסוף שנות ה-40, התגייס לצבא ושירת בתור טבח. כשהשתחרר, לא היו לו שום כישורים אחרים לבד טבחות, אז הוא החליט לפתוח סנדוויצ'ייה. בקורונה המקום נסגר ועבר דירה לרחוב פרישמן. במהלך המעבר נשמרו המתכונים המקוריים (למשל סלט הביצים, סלט הקישואים, סלט הטונה), והמשיכו איתם הלאה.
המחיר של התענוג הזה הוא 45 שקלים בבגט ו-43 בלחמנייה, ובעולם שבו פלאפל עם שתייה מגיע לכמעט 40 שקל, השניצל הזה הוא פתרון מהיר, טעים ומשביע על הדרך.