פסטה אלפורנו עם בטטה וכרישה
פסטה אפויה בתנור שניתן להכין מראש ולחמם לפני הגעת האורחים. במתכון הזה אני מעדיף להשתמש בצורות של פסטה קצרה. החללים שנוצרים טומנים בחובם את הגבינות והרוטב ומתלכדים לכדי מאפה נהדר. והכי כיף להשתמש בצורות שונות של פסטה.
המצרכים:
1 בטטה גדולה או 2 בטטות בינוניות, חתוכה לקוביות קטנות
1 כרישה, חתוכה לפרוסות דקות
500 גר' פסטה קצרה
2 כוסות חלב
100 גר' מוצרלה מגורדת
200 גר' גבינה בולגרית מפוררת
100 גר' גבינת פרמזן מגוררת
2 ביצים
שמן זית
כוס ממי הבישול של הפסטה
אופן ההכנה:
- מטגנים כרישה בשמן זית במחבת, תחת אש בינונית למשך מספר דקות עד להשחמה, מסירים מהאש ומניחים בקערה גדולה.
- מטגנים בשמן זית את קוביות הבטטה במשך מספר דקות עד להשחמה ומוסיפים לקערה עם הכרישה.
- מבשלים את הפסטה – בסיר עם מים רותחים וכפית מלח מבשלים את הפסטה הטריה במשך כדקה. מסננים ומעבירים לקערה עם הכרישה והבטטה.
- מוסיפים לקערה: חלב, מוצרלה, גבינה בולגרית ומחצית מכמות הפרמזן ומערבבים, מוסיפים את הביצים לערבוב נוסף עד לאחידות.
- הרוטב העסיסי אמור לכסות לחלוטין את הפסטה. במידה והוא לא מספיק מכסה אפשר להוסיף מעט ממימי הבישול.
- מפזרים מעל בשכבה אחידה את יתרת הפרמזן המגוררת.
- אופים בתנור שחומם מראש בטמפ' של 180-200 מעלות כחצי שעה עד להשחמה מלאה.
ספגטי אלה נורמה - עגבניות, חצילים, וגבינה קשה
מנה סיציליאנית קלאסית המכילה רכיבים שכל ישראלי אוהב – ספגטי, עגבניות וחצילים. במקור מוגשת עם "ריקוטה סלטה" – גבינת ריקוטה מיובשת ומגוררת מעל. בארץ קצת קשה למצוא אותה אז נשתמש פשוט בפיקורינו או פרמזן מגוררת.
המצרכים:
450 גר' (קופסה) ספגטי
1 חציל בלאדי, חתוך לקוביות (חשוב להשתמש בחציל בלאדי כדי להימנע ממרירות)
4 שיני שום טרי, חתוכות לפרוסות
1 פחית עגבניות חתוכות לקוביות מאיכות משובחת
חופן עלי בזיליקום
שמן זית
מלח
פלפל שחור
סוכר
גבינה קשה מגורדת להגשה מעל
אופן ההכנה:
- מטגנים את קוביות החציל בשמן זית במחבת, בשכבה אחת, עד לטיגון מלא והשחמה. לרוב יש לטגן את החציל בכמה פעמים כדי לא ליצור עומס במחבת. מוציאים ומניחים בצד.
- מטגנים בסיר או במחבת עמוקה, בשמן זית, את פרוסות השום על אש גבוהה עד להשחמה.
- מוסיפים את העגבניות החתוכות למחבת.
- מוסיפים מעט סוכר, מלח ופלפל שחור לעגבניות ומבשלים על אש בינונית כעשר דקות.
- מוסיפים את החצילים המטוגנים והבזיליקום לעגבניות ומכבים את האש.
- מבשלים את הפסטה הטריה כשתי דקות במים מבעבעים עם כפית מלח. חשוב לשמור על הספגטי אל-דנטה.
- מוסיפים את הפסטה אל הסיר עם הרוטב, אם יש צורך, מוסיפים 3 כפות ממי הבישול של הפסטה. מבשלים יחד עוד כדקה.
- מפזרים מעל גבינה קשה ומגישים.
רביולי תרד עם שמנת, סלמון מעושן ותרד טרי
מנה אלגנטית שתעשיר כל שולחן חגיגי. אל תגלו לאף אחד כמה פשוט להכין אותה.
המצרכים:
450 גר' רביולי תרד
1 גביע רוטב אלפרדו
150 גר' סלמון מעושן, חתוך לרצועות
200 גר' תרד טרי שטוף, מופרד לעלים
מעט חמאה לטיגון (10 גר')
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת וממיסים חמאה, מוסיפים את פיסות הסלמון ומטגנים מעט.
- מוסיפים את עלי התרד ומערבבים.
- מוסיפים את רוטה האלפרדו ומביאים לרתיחה.
- מבשלים את הרביולי – במים רותחים עם כפית מלח כ-5-6 דקות. מסננים ומעבירים אל הרוטב. מבשלים יחד עוד כדקה.
ניוקי תפוחי אדמה בחמאה, ברוקולי ושום שרוף
המצרכים:
450 גר' ניוקי תפוחי אדמה
שמן זית
5 שיני שום, חתוכות לפרוסות דקות
ראש ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים
50 גר' חמאה
50 גר' צנוברים
מלח
פלפל שחור
מים ממי הבישול של הניוקי
פרמזן מגורר להגשה
אופן ההכנה:
- קולים את הצנוברים על מחבת – מחממים היטב את המחבת, מניחים את הצנוברים ומטלטלים את המחבת מעל האש עד לקבלת לחי שחומה. מניחים בצד להצטנן.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את השום על אש גבוהה עד לחריכה
- מוסיפים ברוקולי ושלוש כפות מים וממשיכים לטגן עוד כשתי דקות. מוסיפים את החמאה, מעט מלח ופלפל שחור ומכבים את האש.
- מבשלים את הניוקי – במים רותחים היטב עם כפית מלח עד שהם צפים. מסננים ומעבירים למחבת עם הרוטב. מבשלים יחד עוד כדקה.
- מוסיפים צנוברים מקשטים בפרמזן מגורר ומגישים.
המתכונים באדיבות פסטה דלה קזה
פורסם לראשונה: 12:31, 25.05.22