אוכל
כשר
זמן הכנה
50 דקות
זמן כולל
65 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
10 מאפינס
2
ביצים
1/3
כוס (70 גרם)
סוכר
1/3
כוס (70 גרם)
שמן
3
כפות
גדושות דבש נוזלי
1/3
כוס (80 מ"ל)
תה מוכן
בטמפרטורת החדר
1
תפוח
מקולף ומרוסק
1
כוס (140 גרם)
קמח
1
כפית
גדושה אבקת אפייה
1
כפית
קינמון טחון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית שקעים או תבניות מאפינס.
  2. טורפים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמן, הדבש, התה והתפוח המרוסק ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והקינמון. מוסיפים לתערובת הביצים ומערבבים רק עד לאיחוד (ערבוב יתר יפגע במרקם המאפינס).
  4. ממלאים את השקעים בבלילה עד ל-3/4 מגובהם. אופים כ-15 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.
עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"