כשבחוץ מתחיל להיות קריר ואפרורי, אין כמו מרק טעים ומנחם כדי לחמם את הבית והנפש. השף תומר טל הכין 4 מתכונים למרקים שהם גם טעימים וגם משמחים: מרק עוף שהוא קלאסיקה של חורף - אין מישהו שלא אוהב את המרק הצח עם הטעם הייחודי והמוכר.
מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך:
הגרסה של המרק החום היא גרסה מעט שונה, עם טעמים עמוקים בהרבה מהמרק הקלאסי, ועם חומרי גלם זולים יחסית; מרק תירס קרמי צהבהב ומתקתק עם מרקם מפנק, שאהוב על ילדים ומבוגרים כאחד; מרק חומוס, לחם ופרמזן - מרק שהוא שילוב של קטניות ולחם שעבר זמנו עם טוויסט של פרמז'ן; ומרק בצל קלאסי שנחת כאן הישר מצרפת, עם טוויסט של עצמות מח עצם של בקר שמעניקות טעמים עמוקים למרק.
מרק עוף חום עם איטריות ביצים
המצרכים:
10 יח' גרונות עוף
2 בצלים
4 גבעולי סלרי
1 כרישה
2 גזרים
מלח, פלפל
1 עלה דפנה
2 פלפל אנגלי
2 כוסות יין אדום
0.5 כוס שמן זית
1 חבילת אטריות ביצים 250 גר'
אופן ההכנה:
- חותכים את כל הירקות בחיתוך גס.
- מניחים נייר אפייה על תבנית גדולה עם דפנות, מניחים את כל הירקות וגרונות העוף ומעסים בשמן זית.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות טורובו.
- משחימים את תכולת התבנית, מוציאים מהתנור לאחר 40 דקות, יוצקים יין אדום ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומעבירים את תכולתה לסיר גדול. מוסיפים 2 ליטר מים רותחים.
- מבשלים על להבה נמוכה כשעה ועשרים, ללא מכסה.
- בחמש הדקות האחרונות מוסיפים אטריות ביצים, ומגישים חם.
מרק תירס קרמי
המצרכים:
10 קלחי תירס
200 גר' חמאה
1 ליטר חלב
1/2 ליטר שמנת
1.5 ליטר מים רותחים
2 עלי מרווה
קליפות פרמזן לפי הטעם
אופן הכנה:
- מקלפים את גרעיני התירס ושומרים את הקלחים.
- יוצקים את כל הנוזלים לסיר, מוסיפים את קלחי התירס ומביאים לרתיחה על להבה גדולה.
- בסיר נפרד ממיסים חמאה, מוסיפים את גרעיני התירס והמרווה ומבשלים עד שהתירס מצהיב ומתבשל. מוסיפים קליפות פרמז'ן ומעבירים את כל הנוזלים לסיר המרק.
- מביאים לרתיחה, מבשלים למשך 20 דקות.
- טוחנים עד לקבלת מרקם חלק, מסננים למרקם קטיפתי ומגישים.
מרק חומוס, לחם ופרמזן
המצרכים:
500 גר' חומוס, שהושרה ללילה עם חצי כפית סודה לשתייה
200 גר' פרמזן
5 גבעולי טימין
3-4 גבעולי רוזמרין
4 פרוסות לחם ישן
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מבשלים את החומוס במים עד להתרככות ומכפים את הקצף מידי פעם.
- מוסיפים את הטימין והרוזמרין.
- מוסיפים מים רותחים כל הזמן כיוון שהחומוס 'שותה' את המים בקצב מהיר.
- מוסיפים פרמז'ן ומבשלים במשך כ-20 דקות על חום גבוה. ממליחים לפי הטעם.
- קולים את פרוסות הלחם בתנור עם שמן זית ומלח. בוצעים, מכניסים למרק ומבשלים על חום נמוך עוד כ-20 דקות.
- יוצקים 3 כפות שמן זית בבישול ומגישים.
מרק בצל
המצרכים:
7 בצלים
3 עצמות מח בקר
3 כפות חמאה
1.5 כף שמן זית
2 עלי דפנה
1 כוס ברנדי
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
2 כפות קמח
4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-220 מעלות. על גבי תבנית עם נייר אפייה, מסדרים את עצמות מח העצם ומושחים במעט שמן זית. אופים בתנור עד להשחמה.
- בינתיים מקלפים את הבצלים וחותכים לשמיניות. בסיר רחב וגדול ממיסים חמאה ושמן, מטגנים את הבצלים על להבה בינונית ומוסיפים: אגוז מוסקט, מלח, פלפל ועלה דפנה.
- ממשיכים לאדות על אש קטנה עד לקבלת בצל חום ומקורמל (למשך 45 דקות לפחות).
- מוסיפים את הקמח ומערבבים טוב, מוסיפים עצמות מח, יוצקים ברנדי ומים רותחים ומביאים לרתיחה.
- מורידים את עוצמת האש, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כשעה נוספת. מתקנים תיבול ומגישים לוהט. אפשר וכדאי להשאיר את העצמות במרק, ואפשר גם לאכול אותן.
תומר טל הוא השף של מסעדת ג'ורג' וג'ון במלון דריסקו ביפו