מרק קארי, מרק שעועית אזוקי, מרק עדשים, מרק שעועית לבנה - דניאלה נויפלד
כשר
טבעוני
זמן הכנה
75 דקות
זמן כולל
80 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
19
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים (ל-6 מנות):
1
בצל בינוני
קצוץ
1/2
ראש ברוקולי
מפורק לפרחים (כ-200 גר')
1
גזר בינוני
פרוס לטבעות
1
פלפל אדום
פרוס לרצועות דקות
1
תפו"א בינוני
חתוך לקוביות קטנות
1/2 1
כוס (כ-400 גר')
שעועית ירוקה
חתוכה לרצועות של כ-4 ס"מ
400
מ"ל
חלב קוקוס
1
ליטר
מים
1
כף
משחת קארי אדום
2
כפות
שמן זית
2
שיני שום
כתוש
1
כף
ג'ינג'ר
מגורד דק
1
כפית
כורכום
1/2
כפית
מלח
1/2
כפית
פלפל שחור
לטופו :
500
גרם
טופו
פרוס לקוביות גדולות
1
כף
שמן זית
להגשה :
50
גרם
אטריות אורז
1/2
צרור כוסברה
קצוצה גס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
בסיר עמוק מחממים על להבה בינונית 2 כפות שמן זית. מוסיפים בצל קצוץ ומשחת קארי ומטגנים, תוך כדי ערבוב, כ-3 דקות. מוסיפים שום כתוש, ג’ינג’ר מגורד, כורכום, מלח ופלפל ומערבבים טוב. אח”כ מוסיפים את טבעות הגזר, רצועות הפלפל וקוביות תפו”א, מערבבים היטב עם כל התבלינים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עוד כ-2 דקות.
מוסיפים את הנוזלים (המים וחלב הקוקוס), מערבבים ומביאים לרתיחה. מורידים ללהבה בינונית-נמוכה וממשיכים לבשל 20 דקות.
מכינים את הטופו: חותכים את הטופו לקוביות גדולות. מחממים במחבת 1 כף שמן זית, וכשהשמן חם מוסיפים את קוביות הטופו למחבת ומטגנים עד להשחמה, כ-2 דקות מכל צד.
מכינים את אטריות האורז בקערה נפרדת, על פי הוראות היצרן ומסננים.
בתום 20 הדקות של בישול המרק מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי, השעועית הירוקה והטופו. ממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.
הגשה: בקערת המרק שמים אטריות אורז ויוצקים מעל את המרק. מגישים עם חופן של כוסברה קצוצה גס ובזיליקום מעל.
דניאלה נויפלד היא בעלת הבלוג הצמחוני "העדשים השמחות"