אוכל
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
510 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
19
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2.5
ק"ג
צאוור בקר
פרוס לקוביות גדולות
300
גרם
גזר גמדי
קלוף
2
יחידות
שורש סלרי
קלוף וחתוך לקוביות בגודל בינוני
2
יחידות
שורש פטרוזיליה
קלוף וחתוך גס
12
יחידות
בצלי שאלוט
קלופים
1
חבילה
פטריות יער
חתוכות גס
1
חבילות
פטריות יער
חתוכות גס
1
חבילה
פטריות מלף היער
חתוכות גס
3
ענפים
טימין
5
עלים
דפנה
5
גרגירי
פלפל אנגלי
8
יחידות
שיני שום
1
בקבוק
יין אדום
סוג קברנה
2
כפות
שמן קנולה
3
כפות
רסק עגבניות
1/2
כף
קמח
1
כף
מלח גס
2
כפיות
פלפל שחור גרוס
100
גרם
סוכר
מעט
פטרוזיליה/ כוסברה/ רוזמרין טרי
קצוצים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
(צילום: אפרת ליכטנשטט)
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה גדולה את קוביות הבקר, הגזרים, שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, השאלוט והפטריות.
  2. שמים בשקית בד ייעודית או בבד חיתול נקי את הטימין, עלי הדפנה, גרגרי הפלפל והשום, קושרים היטב ומוסיפים לקערה עם הירקות והבשר.
  3. יוצקים את היין לקערה, מכסים ושומרים במקרר למשך 6 שעות לפחות.
  4. מסננים את הירקות, הבשר והתבלינים מהיין (לא שופכים את הנוזל עם היין, שומרים בצד) ומפרידים בין הירקות, הבשר, הפטריות והתבלינים.
  5. מחממים בסיר רחב את השמן וצורבים את קוביות הבשר עד לסגירה. מוציאים ושומרים בצד.
  6. מטגנים באותו סיר את הירקות עד שהם משחימים מעט. מוסיפים את הבשר הצרוב, רסק העגבניות, הקמח, המלח והפלפל ומטגנים כחמש דקות תוך כדי ערבוב.
  7. מוסיפים את היין שהשרינו בו את הבשר והירקות ומגרדים את תחתית הסיר עם כף עץ. מוסיפים מים עד לכיסוי, מחזירים את שקית התבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי.
  8. מוסיפים את הסוכר ואת הפטריות ומבשלים 30 דקות נוספות. מכבים את הלהבה. אפשר להגיש עם המון עשבי תיבול למעלה.
המתכון באדיבות מסעדת אדום בירושלים