(צילום: אפרת ליכטנשטט)
אופן ההכנה:
- שמים בקערה גדולה את קוביות הבקר, הגזרים, שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, השאלוט והפטריות.
- שמים בשקית בד ייעודית או בבד חיתול נקי את הטימין, עלי הדפנה, גרגרי הפלפל והשום, קושרים היטב ומוסיפים לקערה עם הירקות והבשר.
- יוצקים את היין לקערה, מכסים ושומרים במקרר למשך 6 שעות לפחות.
- מסננים את הירקות, הבשר והתבלינים מהיין (לא שופכים את הנוזל עם היין, שומרים בצד) ומפרידים בין הירקות, הבשר, הפטריות והתבלינים.
- מחממים בסיר רחב את השמן וצורבים את קוביות הבשר עד לסגירה. מוציאים ושומרים בצד.
- מטגנים באותו סיר את הירקות עד שהם משחימים מעט. מוסיפים את הבשר הצרוב, רסק העגבניות, הקמח, המלח והפלפל ומטגנים כחמש דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את היין שהשרינו בו את הבשר והירקות ומגרדים את תחתית הסיר עם כף עץ. מוסיפים מים עד לכיסוי, מחזירים את שקית התבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי.
- מוסיפים את הסוכר ואת הפטריות ומבשלים 30 דקות נוספות. מכבים את הלהבה. אפשר להגיש עם המון עשבי תיבול למעלה.
המתכון באדיבות מסעדת אדום בירושלים